Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Pasaportta soyisim değişikliği

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Azizky

Pasaportta soyisim değişikliği

Mesaj gönderen Azizky » Sal Haz 02, 2026 10:56 pm

Değerli arkadaşlar merhabalar, benim için çok önemli olan bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Nişanlım ile birlikte üniversite kabülümüzü aldık ( yüksek lisans her ikimiz de öğrenciyiz)
Evliliğimizi maalesef vize sürecinden sonra gerçekleştirebileceğiz. Sorum şu; vizemiz geldikten sonra eşimin soyismi değişmiş olacak ve yeni pasaport çıkartması gerekecek vize eski pasaportta kalacak.
Edindiğim bilgilere göre bu bizler icin bir sorun olacak çünkü vizenin basılı olduğu pasaport gecerli oluyor.

1- evlilik cüzdanı , eski - yeni pasaport ile ülkeden ayrılış ve almanyaya giriş yapabilir miyiz ?

2- eşim evlendikten sonra soyismimi almaz ise ( mahkeme açıp ) bu durumdan kurtulabilir miyiz

3- bazı telegram gruplarında idata’ya başvurup eski pasaporttan yeni pasaportta vize aktarımı olacağı söylenşyor. Bu süreç çok uzun sürer mi ? Bilgisi olanlar veya bu konu hakkında tavsiye vermek isteyenleri merak ve saygıyla bekliyorum teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Pasaportta soyisim değişikliği

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Haz 03, 2026 2:37 pm

Merhaba, risk almamak icin yeni pasaporta vize aktarim islemi yaptirirsaniz cok iyi olur. Normalde 2-3 hafta sürebilir bu islem.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Azizky

Mesaj gönderen Azizky » Çrş Haz 03, 2026 11:56 pm

Physiker yazdı: Çrş Haz 03, 2026 2:37 pm Merhaba, risk almamak icin yeni pasaporta vize aktarim islemi yaptirirsaniz cok iyi olur. Normalde 2-3 hafta sürebilir bu islem.

Merhaba pasaport vize aktarımı nasıl oluyor ? Tekrar randevu sırasına mı giriyoruz , uzun bekleme süresi mi olacak tekrar?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Cum Haz 05, 2026 1:47 pm

Mail atiyorsunuz, sonra ya pasaportu kargoyla yollayin ya da su tarihte pasaportla konsolosluga gelin diyorlar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com