Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Hangi üniversiteyi seçmeliyim

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
METINz063

Hangi üniversiteyi seçmeliyim

Mesaj gönderen METINz063 » Cmt May 02, 2026 1:44 pm

Merhaba şu an B1 almanca dil belgesine sahibim ve kariyer odaklı bir üniversite tercihi yapmak istediğim için sizden yardım almak istiyorum.4 büyük alman araba markalarının birinde makine mühendisi olarak işe girmek istiyorum bunun için hangi üniversite daha avantajlı olur üniversite dışında genel olarak bu konu hakkında tavsiyelerinizi almak isterim

Ichbin

Re: Hangi üniversiteyi seçmeliyim

Mesaj gönderen Ichbin » Cmt May 02, 2026 9:09 pm

METINz063 yazdı: Cmt May 02, 2026 1:44 pm Merhaba şu an B1 almanca dil belgesine sahibim ve kariyer odaklı bir üniversite tercihi yapmak istediğim için sizden yardım almak istiyorum.4 büyük alman araba markalarının birinde makine mühendisi olarak işe girmek istiyorum bunun için hangi üniversite daha avantajlı olur üniversite dışında genel olarak bu konu hakkında tavsiyelerinizi almak isterim
Merhaba, öncelikle üniversite önemli olsa da en büyük önem üniversite sırasında yaptığınız projeler, stajlar veya akiviteler. Normal bir üniversiteye de gitseniz orada yaptıklarınız sayesinde büyük üniversiteye gidenlerin önüne geçebilirsiniz. Üniversitedeki uzmanlık alanlarını ve eğitim kadrosunu araştırmanız gerekiyor. Tabii tarihsel bakımdan veya global çapta Almanyada daha tanınır olan üniversiteler var tabii ki. Benim alanım mühendislik olmadığı için bilmiyorum ama genelde adı geçen üniversiteler Münih teknik, hamburg teknik galiba. Dilinizi hem almanca hem ingilizce alanında geliştirmeniz çok önemli.