Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Denkliğe ihtiyacım var mı?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
emtee

Denkliğe ihtiyacım var mı?

Mesaj gönderen emtee » Pzr Nis 26, 2026 3:44 am

Merhabalar,
Ben yeni açılmış bir önlisans bölümünün ilk mezunu olacağım ve Almanya’da informatik (bölümümle alakalı) okumak istiyorum ve bu Sommersemester'a yetişmek istiyorum. Sıkıntı olan kısım, bölümümün anabinde bulunmaması. Normalde herkes vize görüşmesine giderken anabin sayfasını çıktı alıyor, ancak benim bölümüm olmadığı için bunu yapamıyorum.

KMK denkliği almam zorunlu mu, yoksa UniAssist’ten aldığımız VPD belgesi her şey için yeterli mi?
Eğer almak zorunluysa Bu 2027 Sommersemester'a yetişmem zor olabilir 3 ay denklik, 1.5 ay VPD :cry:
Denkliği daha sonra da alabilirim; çünkü meslek lisesi çıkışlıyım ve okuduğum önlisans bölümü ile ilgili.

Ek soru olarak: Sizce UniAssist’e meslek lisesi belgelerimi de yüklemeli miyim?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Denkliğe ihtiyacım var mı?

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Nis 27, 2026 11:37 pm

Merhaba, yeni bölümün ismini biz mi tahmin ediyoruz?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

emtee

Mesaj gönderen emtee » Sal Nis 28, 2026 1:27 am

Physiker yazdı: Pzt Nis 27, 2026 11:37 pm Merhaba, yeni bölümün ismini biz mi tahmin ediyoruz?
Geçen yıllarda birkaç yeni önlisans bölümü açıldığı için genel yazarsam daha fazla kişi burasını görebilir diye düşünmüştüm. Bölümüm Ön-Yüz Yazılım Geliştirme. Uniassist'e email atmıştım.

"If you want to study in Germany, you will need a so-called “Hochschulzugangsberechtigung” (university entrance qualification). That means that your previous education has to qualify you to study at a German university. Generally, this refers to a school leaving certificate equivalent to a German “Abitur” (e.g. Matura, Baccalauréat). In some cases, you might need to have already completed a university entrance exam and/or certain university courses."

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Nis 29, 2026 12:10 am

Dogru basvuru yaparsaniz Informatik icin cok rahat kabul alirsiniz. Uni assist sadece kopyala-yapistir cevabi vermis veya büyük ihtimal yapay zekayla otomatik cevap atmis size.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com