Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
VPD için gerekli belgelere yapılacak işlemler
VPD için gerekli belgelere yapılacak işlemler
Selamlar. VPD belgesi alacağım, bunun için belgeleri çıkarttım hepsini yeminli tercümana çevirtip noter ve apostil onayı aldırmak malumunuz masraflı olabiliyor. Hepsine aynı işlemleri uygulamak mı zorundayım? Yoksa bir kısmına mı? Araştırdığım kadarıyla şu belgeler gerekiyor:
Motivasyon mektubu
Yerleştirme Belgesi
CV
Lise Not Transkripti
Lise Diploması
Pasaport
Kimlik
Yardım ederseniz şu günlerde beni büyük bir zorluktan kurtarmış olursunuz
Teşekkürler
Motivasyon mektubu
Yerleştirme Belgesi
CV
Lise Not Transkripti
Lise Diploması
Pasaport
Kimlik
Teşekkürler
Re: VPD için gerekli belgelere yapılacak işlemler
apostil parasiz kaymakamlik ve valiliklerde yapiliyor
lise transkriptini ilce milli egitim müdürlükleri kaymakamliklarin icinde direk ingilizce alabilirisin ceviri parasindan kurtulursun
ösym belgesini ben noterden suret olarak noterde e devletime girerek islak imzali cikartim daha sonra ingilizceye yeminli tercümana cevirtim.
motivasyon mektubu pek önemli degil vpd de
vpd de amac senin türk notnu alman not sistemine cevirmek ve hangi bölümlere basvurmak icin uygun oldugunu belirlemek amacli
pasaport gerekli
cv ingilizce hazirlayabilirsin
lise diplomani yeminli tercümana noter onayli cevirt
eyer ingilizce olarak mezuniyet belgesini ilce milli egitim müdürlügü veriyormu sor o zaman diplomana gerek kalmayabilir bekli cokta emin degilim
iyi sanlar.
bu arada noter cok para tutuyor haberin olsun yeni yilin zami gelmeden halletmeni tavsiye ederim
yeminli tercümanlari tek tek fiyat sor
apotil icin senden ekstra para isteyebilirler normalde apostil kaymakamlik ve vailiklerde parasiz.
lise transkriptini ilce milli egitim müdürlükleri kaymakamliklarin icinde direk ingilizce alabilirisin ceviri parasindan kurtulursun
ösym belgesini ben noterden suret olarak noterde e devletime girerek islak imzali cikartim daha sonra ingilizceye yeminli tercümana cevirtim.
motivasyon mektubu pek önemli degil vpd de
vpd de amac senin türk notnu alman not sistemine cevirmek ve hangi bölümlere basvurmak icin uygun oldugunu belirlemek amacli
pasaport gerekli
cv ingilizce hazirlayabilirsin
lise diplomani yeminli tercümana noter onayli cevirt
eyer ingilizce olarak mezuniyet belgesini ilce milli egitim müdürlügü veriyormu sor o zaman diplomana gerek kalmayabilir bekli cokta emin degilim
iyi sanlar.
bu arada noter cok para tutuyor haberin olsun yeni yilin zami gelmeden halletmeni tavsiye ederim
yeminli tercümanlari tek tek fiyat sor
apotil icin senden ekstra para isteyebilirler normalde apostil kaymakamlik ve vailiklerde parasiz.
Dostum ben de bu süreçten geçtim ve herkes farklı bir şey diyordu, bana güven. Lise not transkriptini mezun olduğun liseden gidip ingilizce çevirtiyorsun. Aldığın diplomanı, yks yerleştirme sonuç belgeni ve yks sınav sonuç belgeni yeminli tercümana çevirtiyorsun. SADECE lise diplomanı notere onaylattırıyorsun (o işi tercüman yapıyor zaten, noterlettirme de 1.5k falan tutmuştu). Yalnız işin kıl noktası, üniversiteden üniversiteye bu tercüman muhabbeti değişiyor. Ama genelde şartlı kabul başvurularında türkiyeden bir tercümanın yaptığı tercümeye onay veriyorlar. Ama sana tavsiyem direkt almanyadan tercüman bul. o söylediğim 3 belgeyi çevirteceksin yine. Ve noterletmene de gerek yok almanyadan tercümana veriyorsan o belgeyi. Haberin olsun belge başı 50 eurodan çeviriyorlar almanyadakinler. Ama benden 100 euro isteyen de olmuştu :d. Belge başı 20 euroya çevireni bulabilmiştim çok şükür ama maalesef numarasını burada paylaşmayacağım reklam olarak algılanır diye. İyice araştır sen de bulursun. Ama 50 euroya çevirene de denk gelirsin. Türkiyedekinler belge başı 600-800 tl arası yapıyorlar şuan diye biliyorum.Furketan yazdı: ↑Pzt Ara 15, 2025 10:53 pm Selamlar. VPD belgesi alacağım, bunun için belgeleri çıkarttım hepsini yeminli tercümana çevirtip noter ve apostil onayı aldırmak malumunuz masraflı olabiliyor. Hepsine aynı işlemleri uygulamak mı zorundayım? Yoksa bir kısmına mı? Araştırdığım kadarıyla şu belgeler gerekiyor:
Motivasyon mektubu
Yerleştirme Belgesi
CV
Lise Not Transkripti
Lise Diploması
Pasaport
Kimlik
Teşekkürler
NOTERDEN ISLAK İMZA OLMAYAN BELGE APOSTİLLETİRİLMEZ, APOSTİLİN BEDAVA DİYE DİREKT APOSTİLLETTİRMEYİ HAYAL ETMEYELİM. APOSTİLLETTİRİLMEDİ DİYE BELGESİ KABUL EDİLMEMİŞ BİRİNE DE DAHA DENK GELMEDİM. ÖZELLİKLE 36F BACHELOR ŞARTLI KABULE BAŞVURUYORSANIZ GÖNLÜNÜZ FERAH OLSUN, HERKESİ DİNLEMEYİN ÇÜNKÜ HERKESİN DURUMU BİR DEĞİL!
06.12.2025 randevu başvuru
12.12.2025 randevu atanma
30.12.2025 randevu tarihi
İSTANBUL-İDATA GAYRETTEPE 36F ŞARTLI KABUL
Cristabol yazdı: ↑Sal Ara 16, 2025 3:16 pm Dostum ben de bu süreçten geçtim ve herkes farklı bir şey diyordu, bana güven. Lise not transkriptini mezun olduğun liseden gidip ingilizce çevirtiyorsun. Aldığın diplomanı, yks yerleştirme sonuç belgeni ve yks sınav sonuç belgeni yeminli tercümana çevirtiyorsun. SADECE lise diplomanı notere onaylattırıyorsun (o işi tercüman yapıyor zaten, noterlettirme de 1.5k falan tutmuştu). Yalnız işin kıl noktası, üniversiteden üniversiteye bu tercüman muhabbeti değişiyor. Ama genelde şartlı kabul başvurularında türkiyeden bir tercümanın yaptığı tercümeye onay veriyorlar. Ama sana tavsiyem direkt almanyadan tercüman bul. o söylediğim 3 belgeyi çevirteceksin yine. Ve noterletmene de gerek yok almanyadan tercümana veriyorsan o belgeyi. Haberin olsun belge başı 50 eurodan çeviriyorlar almanyadakinler. Ama benden 100 euro isteyen de olmuştu :d. Belge başı 20 euroya çevireni bulabilmiştim çok şükür ama maalesef numarasını burada paylaşmayacağım reklam olarak algılanır diye. İyice araştır sen de bulursun. Ama 50 euroya çevirene de denk gelirsin. Türkiyedekinler belge başı 600-800 tl arası yapıyorlar şuan diye biliyorum.
NOTERDEN ISLAK İMZA OLMAYAN BELGE APOSTİLLETİRİLMEZ, APOSTİLİN BEDAVA DİYE DİREKT APOSTİLLETTİRMEYİ HAYAL ETMEYELİM. APOSTİLLETTİRİLMEDİ DİYE BELGESİ KABUL EDİLMEMİŞ BİRİNE DE DAHA DENK GELMEDİM. ÖZELLİKLE 36F BACHELOR ŞARTLI KABULE BAŞVURUYORSANIZ GÖNLÜNÜZ FERAH OLSUN, HERKESİ DİNLEMEYİN ÇÜNKÜ HERKESİN DURUMU BİR DEĞİL!
Özel olarak yks sınav sonuç belgesinin çevrilmesi gerektiğine denk gelmedim biraz da garip olurdu çünkü yerleştirme belgesinde alınan puan zaten yazıyor uni assistteki adam da netleri incelemez herhalde. Bir de mutlaka Almanya'da mı olması gerekiyor yoksa Alman mahkemesine bağlı bir çevirmen iş görmez mi?
Nerelere baktın da denk gelmedin onu çözemedim ama gerek var. Öbür türlü hiçbir belgenin çevrilmesine gerek olmaz, diğerlerinde de Qr kod var? Neyin ne notu ne puanı olduğunu çevirmeyle niye uğraşsınlar senin için? Şartlı kabul başvurusu için ve vize başvurusu için türkiyeye bağlı tercümanların çevirisi iş görüyor. Ama üniversiteye tam kayıt olacağın zaman üniversiteler almanyaya bağlı tercümanlardan tercüme istiyorlar. Almanyaya bağlı olup türkiyede duran bir tercüman görmedim.Yggdrasil yazdı: ↑Çrş Ara 17, 2025 1:07 am Özel olarak yks sınav sonuç belgesinin çevrilmesi gerektiğine denk gelmedim biraz da garip olurdu çünkü yerleştirme belgesinde alınan puan zaten yazıyor uni assistteki adam da netleri incelemez herhalde. Bir de mutlaka Almanya'da mı olması gerekiyor yoksa Alman mahkemesine bağlı bir çevirmen iş görmez mi?
Adamın istediği yerleştiğim üni ve puanım değil mi zaten? Yerleştirme belgesinde ikisi de var, özellikle sınav sonucunu çevirtmenin zorunlu olduğunu görmedim. Türkiye'de var hem buraya hem de Almanyanın yüksek eyalet mahkemelerine yeminli tercümanlar. Bir de 5 6 tercümandan dönüş aldım 3 belgeye 110 eurodan aşağı teklif vermediler. Durumum da sıkışık şu an. Sana ulaşabileceğim bir yer var mı?Cristabol yazdı: ↑Çrş Ara 17, 2025 5:43 pm Nerelere baktın da denk gelmedin onu çözemedim ama gerek var. Öbür türlü hiçbir belgenin çevrilmesine gerek olmaz, diğerlerinde de Qr kod var? Neyin ne notu ne puanı olduğunu çevirmeyle niye uğraşsınlar senin için? Şartlı kabul başvurusu için ve vize başvurusu için türkiyeye bağlı tercümanların çevirisi iş görüyor. Ama üniversiteye tam kayıt olacağın zaman üniversiteler almanyaya bağlı tercümanlardan tercüme istiyorlar. Almanyaya bağlı olup türkiyede duran bir tercüman görmedim.
Kankam ne diyeyim sana, madem ki gerek değil diyorsun, öyle yap. İnan ban falan yemek istemiyorum ama şu ipucunu vereyim. Telegram gruplarına gir, oradan da almanyadaki Türk öğrenci whatsapp gruplarını bul. O gruplardan bir tanesinde var o tercüman. Ya da almanyaya bağlı türk tercümanları bul teker teker yaz.Yggdrasil yazdı: ↑Çrş Ara 17, 2025 8:45 pm Adamın istediği yerleştiğim üni ve puanım değil mi zaten? Yerleştirme belgesinde ikisi de var, özellikle sınav sonucunu çevirtmenin zorunlu olduğunu görmedim. Türkiye'de var hem buraya hem de Almanyanın yüksek eyalet mahkemelerine yeminli tercümanlar. Bir de 5 6 tercümandan dönüş aldım 3 belgeye 110 eurodan aşağı teklif vermediler. Durumum da sıkışık şu an. Sana ulaşabileceğim bir yer var mı?
Almanyadaki türk öğrencileri whatsapp grupları*Cristabol yazdı: ↑Çrş Ara 17, 2025 11:46 pm Kankam ne diyeyim sana, madem ki gerek değil diyorsun, öyle yap. İnan ban falan yemek istemiyorum ama şu ipucunu vereyim. Telegram gruplarına gir, oradan da almanyadaki Türk öğrenci whatsapp gruplarını bul. O gruplardan bir tanesinde var o tercüman. Ya da almanyaya bağlı türk tercümanları bul teker teker yaz.