Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'ya Yatay Geçiş

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
nisay

Almanya'ya Yatay Geçiş

Mesaj gönderen nisay » Pzt Nis 14, 2025 9:31 pm

Arkadaşlar merhaba ben şu an Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği 3.sınıfım. Lisans eğitimimi Almanya'da tamamlamak istiyorum bazı sorularım var.

1) Bu okulda verdiğim dersler karşı okulda sayılır mı
2) Sayılacak dersleri hangi aşamada öğreniyoruz kabul aldıktan sonra mı kayıt yaptırdıktan sonra mı
3) Şu an okuduğum okul anabin üzerinde H+ bu her okulda denkliği olduğu anlamına mı geliyor yoksa benim okulumla iletişime geçip denklik olan okulları öğrenmem mi lazım

Forum üzerindeki geçişle ilgili yayınlanan yazıyı okudum ancak güncel bilgiye ve süreçten geçenlere ulaşmaya çalışıyorum.

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Almanya'ya Yatay Geçiş

Mesaj gönderen Physiker » Sal Nis 15, 2025 1:02 pm

Bazi dersleri saydirabilirsiniz. Gerekli prosedür ve ayrintili bilgiler asagidaki sayfada anlatiliyor:

https://www.deutschstudent.com/portfoli ... tamamlama/
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

nisay

Re: Almanya'ya Yatay Geçiş

Mesaj gönderen nisay » Sal Nis 15, 2025 1:10 pm

Physiker yazdı: Sal Nis 15, 2025 1:02 pm Bazi dersleri saydirabilirsiniz. Gerekli prosedür ve ayrintili bilgiler asagidaki sayfada anlatiliyor:

https://www.deutschstudent.com/portfoli ... tamamlama/
evet linki inceledim fakat 2021'de güncellenmiş. linkte "Kabul alip ders tanitim islemlerini gerceklestirdikten sonra size en uygun ve en cok ders tanittirdiginiz üniversiteye kaydinizi yaparak egitime baslarsiniz." diyor fakat danışmanlık şirketleri de sadece kesin kayıttan sonra sayılacak dersleri öğrenebilirsin diyor kafam karıştı hangisi doğru