41f vize türünde bulunan "Türkiye’de SGK tarafından düzenlenen yurt dışı sağlık sigortası belgesi (A/T 11 belgesi) veya Almanya’da öğrenci sağlık sigortasının başlayacağı tarihe kadar geçerli sağlık sigortası" maddesi için kafamı karıştıran bir kaç soru var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
27 yaşında olduğum için A/T 11 belgesi alamıyorum. TK'dan sağlık sigortası yaptırmak istedim ancak onlar bunu yaptırabilmem için Almanya'da geçerli bir adres ibraz etmemi istediler ki şuan bu benim için mümkün değil. Almanya'ya taşınıp, bir adres sunduğumda sağlık sigortamı yapabileceklerini söylediler. Dolayısıyla şimdilik benim üyeliğimi oluşturup bana bir yazı gönderdiler. Yazı:
Confirmation of insurance cover with us
Dear Mr. Nafi
We are pleased to confirm that you are a member of TK as of 1 April 2025.
You are compulsorily covered by health and long-term care insurance.
- Sizce bu yazı, sağlık sigortamı yaptırdığıma dair yeterli bir kanıt olarak konsolosluğa gösterilebilir mi?
- Buna ek olarak bir de seyahat sağlık sigortası (incoming/travel health insurance) mı yaptırmam gerek? Eğer öyleyse, 92 günlük yaptırsam sizce yeterli olur mu? Türk veya Alman bir şirket tarafından yaptırmam herhangi bir şeyi etkiler mi?
Saygılar