Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Mathematik 3.Denemeden kalmak (endgültig nicht bestanden)

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
tyty35

Mathematik 3.Denemeden kalmak (endgültig nicht bestanden)

Mesaj gönderen tyty35 » Çrş Mar 12, 2025 3:06 pm

Merhaba arkadaslar,

bachelor mekatronik müh. bölümünde mathematik sinavinda 3.denemeden kaldim. Endgültig nicht bestanden diyor. Bu durumu yasamis birisi var mi veya bir tanidigi olan. Itiraz edecegim ama bir aydir okuyorlar sinavi bir hata yoktur diye düsünüyorum. 11.04.25 e kadar vizem var yani gelecek ay bitiyor. Nasil bir yol izlemeliyim? Almanyada yine de kalabilmek icin ne yapmam gerekiyor? Özel üniversite varmis iu diye (internationale hochschule) orada dualstudiumlar var online marketing falan ilgimi cekti. Ona yazilsam Ausländerbehörde kabul eder mi? Suanda 11. Semesterdayim, yaklasik 6 yildir Almanyadayim.

Baska bir üniversiteye Almanyadan hic gönderilmeden gecme sansim var mi? yoksa TR ye gidip tekrar uni sinavina girip (cünkü mathe olan bir sey okuyamam ve tm ya da sözel sinavindan bir bölüme kayit yapmam gerekir) o sekilde tekrar uni basvurusu yapip vize alabilir miyim?

bu durumlarla ilgilenen bildiginiz iyi bir avukat var mi?

Kullanıcı avatarı
Physiker
İletişim:

Re: Mathematik 3.Denemeden kalmak (endgültig nicht bestanden)

Mesaj gönderen Physiker » Prş Mar 13, 2025 1:26 pm

Kacinci semesterdasiniz?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

tyty35

Mesaj gönderen tyty35 » Prş Mar 13, 2025 3:24 pm

Physiker yazdı: Prş Mar 13, 2025 1:26 pm Kacinci semesterdasiniz?
11.Semester, 100 kredim var. Eger sinavi gecseydim 30 kredi de zaten praktikum olacakti.

tyty35

Mesaj gönderen tyty35 » Cmt Mar 15, 2025 2:11 am

Arkadaslar kimse böyle bir durum yasamadi mi acil bilgiye ihtiyacim var

Analdimabe

Mesaj gönderen Analdimabe » Pzr Mar 16, 2025 6:14 pm

Prüfungsamt -> Prüfungsausschuss

Bunları bilmiyorsan neden geldin buraya?

tyty35

Mesaj gönderen tyty35 » Sal Mar 18, 2025 9:39 am

Analdimabe yazdı: Pzr Mar 16, 2025 6:14 pm Prüfungsamt -> Prüfungsausschuss

Bunları bilmiyorsan neden geldin buraya?
Bunları bende biliyorum. Bu durumu yaşayan birisi var ise nasıl bir yol izledi ve sonuç ne oldu onu merak ettiğim için soruyorum. Böyle kabaca bir cevap vermene gerek yoktu. Sonuçta bu platform insanların birbirine yardımcı olduğu, deneyimlerini paylaştığı bir yer. Soru sormaya hakkım var, bilgin yoksa ve yardımcı olamayacaksan görmezden gelebilirsin. Ayrıca bu durumu yaşama potansiyeli olan bir sürü öğrenci var, umarım kimsenin başına böyle kötü bir şey gelmez ama gelirse de buraya girip yardım arayabilir. Hani o yüzden var ya bu forum!

wiskopf

Mesaj gönderen wiskopf » Çrş Mar 19, 2025 12:03 am

tyty35 yazdı: Sal Mar 18, 2025 9:39 am Bunları bende biliyorum. Bu durumu yaşayan birisi var ise nasıl bir yol izledi ve sonuç ne oldu onu merak ettiğim için soruyorum. Böyle kabaca bir cevap vermene gerek yoktu. Sonuçta bu platform insanların birbirine yardımcı olduğu, deneyimlerini paylaştığı bir yer. Soru sormaya hakkım var, bilgin yoksa ve yardımcı olamayacaksan görmezden gelebilirsin. Ayrıca bu durumu yaşama potansiyeli olan bir sürü öğrenci var, umarım kimsenin başına böyle kötü bir şey gelmez ama gelirse de buraya girip yardım arayabilir. Hani o yüzden var ya bu forum!
hocam merhabalar öncelikle başarılar, ben önümüzdeki ay almanyaya geleceğim Prüfungsausschuss denilen şey nedir ve 3. kez kalırsak direkt olarak atılıyor muyuz bilgi verebilir misiniz

someoneoutthere

Mesaj gönderen someoneoutthere » Çrş Mar 19, 2025 12:51 am

Merhaba merak ettiğim bir şey var. Üniversitende joker hakkın var mı? bazı üniversiteler bu hakkı sunuyor ve 3. hakkından da kalırsan jokerini kullanbiliyorsun.

Aynı zamanda bildiğim kadarıyla kendi bölümün dışında her bölüme başvurabilirsin?? Mekatronik matematiğinden kaldığın için bu modülü içermeyen herhangi bir bölüme başvurabilirsin. Kendi üniversiten bu konuda nasıl bir seçenek sunuyor bunu onlarla konuşman lazım. Örneğin eğer kendi üniversitende ekonomi bölümünde de matematik var fakat aynı modül değil ve ünivesiten bunu uygun görüyorsa bölümünü değiştirirsin. Başka üniler için de mekatronik veya mühendislik matematik modülü içermeyen herhangi bir bölüme başvurabilirsin. Yaz dönemi için başvurular bu ayın sonunda bitiyor(?) onlara başvurabilirsin, hala vaktin var.

Vize için de :
başvurabilidiğin kadar yere başvurup bu başvuru kağıtlarını ve sürecin belgelerini göçmen ofisine sunup Fiktionsbescheinigung alabilirsin. Bu biraz senle ilgilenicek kişinin istiyatifine bağlı fakat geçici olarak iyi bir çözüm. Aynı zamanda Berufausbildung ya da Ausbilgunglara başvurup hızlıca kontrat yaparsan seni 2025 eylül ayına kadar idare edebilecek başka bir viza alabilirsin. Kontrat yaptın diye de bunu yapmak zorunda değilsin, sadece üni başvuru sürecinde veya ne yapmak istiyorsan seni o döneme kadar legal olarak Almanya'da tutar. Daha sonrasında Ausbildung başlamadan öncede kontratı iptal edersin yapmak istediğin şeyi yaparsın. İllaki senin alanınla alakalı bir şey olmasına da gerek yok, Rewe, Lidl gibi yerlerin Ausbildunglarına başvurabilirsin önemli olan kontrat yapıp vize almak. (böyle yerlere başvururken şu gibi bir ihtimal de var: seni overqualified bulabilirler bunu not düşmek isterim)

Vizenin birmetsine bu kadar az varken Fiktionsbescheinigung almaya çalışmak daha olası fakat iyi bir avukata danışıp gerekliyse ve oldu ki red yersen dava açmak için tavsiye alabilirsin.

Bol şans diliyorum.
Vize Türü: 36F / İstanbul - Freiburg
İDATA Başvuru : 15.11.2023
Randevu Atama: 06.02.2024
Randevu Tarihi : 28.02.2024
Ups maili : 26.03.2024
Pasaport geliş : 27.03.2024 (Onaylandı)