Arkadaşlar Merhaba
Almanya'daki üniversitelere üni assist ile yüksek lisans başvurusu yapacağım kafama takılan bazı sorular var.Bunun için henüz başvuruya başlamadım.
1- Türkçe olan belgelerim; Lise diploması, lise transkript, Ösym kazandı belgesi ,Ösym puan belgesi ve üni diploması (Hepsi Islak imzalı ve kaşeli-mühürlü)
Bu belgeleri yeminli tercümanda tercüme ettirip noterde onaylattım en son kaymakamlıkta apostil yaptım.
2- İngilizce olan belgelerim; Üni Transkript, Üniversiteden aldığım staj yaptığıma dair 1 sayfa yazı , Diploma eki (Hepsi ıslak imzalı kaşeli-mühürlü)
Bu belgelere de ne olur ne olmaz diye kaymakamlıkta ayrı ayrı apostil yaptırdım.
Şimdi arkadaşlar hem üni assist üzerinden hem de üniversitesilerin kendi portallarından yüksek lisans başvurusu yapacağım.Ancak üni assist'e belgeleri online yükledikten sonra Berlin'e üni assist in merkezine belgelerin onaylı kopyalarını postalamak gerekiyor bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.
Yani elimdeki tüm belgeleri noterde aslı gibidir e mi çevireceğim?
Örneğin üni diploması için; noter onaylı ve apostilli çeviriyi bunu noterde aslı gibidir yapıp aslı gibidir olan evrağı göndereceğim değilmi?
Bu şekilde bayağı bir noter masrafı olacak.Siz nasıl yapıyorsunuz bu posta işini yardım edebilirmisiniz?Başka bir yolu varmı?
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Belgeleri Uni-Assist'e Postalamak! YARDIM
Re: Belgeleri Uni-Assist'e Postalamak! YARDIM
Çoğu üniversite online-only application kabul ediyor. Belgeleri upload ettikten sonra size belgeleri postalamanız gerekiyor diye bir geri bildirim mi yapıldı?