Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

39F Vize süreci ve belgeler

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
canemre2

39F Vize süreci ve belgeler

Mesaj gönderen canemre2 » Pzr Kas 24, 2024 10:21 pm

Herkese merhaba, ve herkese başarılar dilerim.

Arkadaşlar aklıma takılan bir kaç soru var ve net bir cevabı tam olarak hiç bir yerden bulamadım. 39F vizesi için idata ile vize görüşmem var 2 hafta sonra, fakat hala belgeleri toparlayamadım. Üniversiteden Psikoloji lisans bölümü için kabul belgem, ve üniversitenin yaptığı sınav ile dil yeterliliği belgem bulunuyor. 1-2 gün için blocked account işlemini de tamamlayacağım ve sigortayı da halledeceğim. Buraya kadar her şey tamam. Fakat;

En son 2016 yılında YKS'ye girmiş ve bir lisans programını Akdeniz Üniversitesin'de kazanmıştım, bu üniversiteyi 2019 yılında bıraktım, dolayısıyla hala aktif değil ve transkripte ganom 1.90. Bunun dışında, ayrıca, Anadolu üniversitesinden açık öğretimde 2 yıllık bir bölümden mezun oldum.

Şimdi, üniversiteye başvururken, benden üniversiteyi kazandığıma dair - YKS/YGS gibi bir sınav sonuç belgesi isteniyor, fakat bu belge çok eski ve hala geçerliliği var mı bilmiyorum. Bu belge yerine, önlisans transkriptimi ve mezuniyet belgemi vermem yeterli olur mu? Ayrıca bu belgeler ingilizce, fakat Almancaya çevirip, noter ile onaylatmak mı gerekiyor?

İstenen bir diğer belge ise ''Başvuru sahibi tarafından kaleme alınmış motivasyon yazısı'', bunu almanca mı yazmak gerekiyor? Ya da Türkçe/İngilizce yazıp, Almancaya mı çevirmeliyim?

''Varsa okul veya üniversite öğreniminden sonraki faaliyetlere/çalışmalara dair belgeler''den kasıt tam olarak nedir? SGK dökümü mü isteniyor? Burada konsolosluğun yalan beyanda bulunduğu düşünmesinden korkuyorum, son 2 yıldır çalıştığım şirket Kanada'da dolayısıyla Türkiye'de SGK dökümümde yıllardır işsiz olarak görünüyorum.

Son olarak, diğer istenen şey ise ''Eğitim diline yeterli derecede hakim olduğunuzu kanıtlayan belge (üniversitenin belirlediği şartlara göre)'', üniversitenin bana sağladığı mektupta, kabul aldığım okulun girdiğim sınavda başarılı olduğumu ve başka bir dil belgesi sağlamam gerekmediğine dair bana gönderdiği bir mektup var. Buna rağmen IELTS gibi bir sınava girip, başka bir belge sağlamalı mıyım konsolosluğa?

Bu bilgileri alabilirsem, çok çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

canemre2

Re: 39F Vize süreci ve belgeler

Mesaj gönderen canemre2 » Pzt Kas 25, 2024 3:38 pm

Up!