Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Üniversiteler ve NC hakkında sorular
Üniversiteler ve NC hakkında sorular
Merhablar ben almanyada lisans programi için başvuru yapacağım Hem NC li hemde NC siz bölümlere bakmak istiyorum yksye denklediğim zaman 2.8
NC puani geliyor Özellikle merak ettiğm TUM,KIT,RWTH Aachen gibi üniverstlerin NC si puanini bulabilirmiyim veyahut benden daha düşük NC puanlı bir yere ekstra kazandiğim sertifikalar vs ile gidebilirmiyim? Ayrica Hochschule lerinde NC siz alimi varmi ve NC siz ve NC li alımlarda Diploma Notu ne kadar geçerli örneğin benimki 88.1 . Bu konular hakkinda yardımcı olursanız sevinirim.
NC puani geliyor Özellikle merak ettiğm TUM,KIT,RWTH Aachen gibi üniverstlerin NC si puanini bulabilirmiyim veyahut benden daha düşük NC puanlı bir yere ekstra kazandiğim sertifikalar vs ile gidebilirmiyim? Ayrica Hochschule lerinde NC siz alimi varmi ve NC siz ve NC li alımlarda Diploma Notu ne kadar geçerli örneğin benimki 88.1 . Bu konular hakkinda yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Üniversiteler ve NC hakkında sorular
Hangi bölüm oldugunu tahmin mi ediyoruz hocamssmk67 yazdı: ↑Çrş Eyl 04, 2024 12:38 am Merhablar ben almanyada lisans programi için başvuru yapacağım Hem NC li hemde NC siz bölümlere bakmak istiyorum yksye denklediğim zaman 2.8
RWTH'da lisansa başvurabilmeniz için 2.5 ve altı nc gerekiyor. İstediğiniz bölümün nc sınırı varsa her dönem nc puanı listesi yayınlanıyor genelde. Üniversitelere ve başlayacağınız döneme göre nc değerleri farklılık gösterebilir araştırıp bakmanız lazım. İstediğiniz bölüm nc frei ise genelde kabul alınıyor, problem olmaz.ssmk67 yazdı: ↑Çrş Eyl 04, 2024 12:38 am Merhablar ben almanyada lisans programi için başvuru yapacağım Hem NC li hemde NC siz bölümlere bakmak istiyorum yksye denklediğim zaman 2.8
KIT Maschinenbau
Söylemeyi unutmuşum mühendislik bakıyorum ama informatik tarzi bölümlerde olur bioinformatik gibi
Yani benim 2.8 NC puanim ile ancak NC frei bölümlere başvurabiliorum sanirmemirogan9 yazdı: ↑Prş Eyl 05, 2024 3:18 pm RWTH'da lisansa başvurabilmeniz için 2.5 ve altı nc gerekiyor. İstediğiniz bölümün nc sınırı varsa her dönem nc puanı listesi yayınlanıyor genelde. Üniversitelere ve başlayacağınız döneme göre nc değerleri farklılık gösterebilir araştırıp bakmanız lazım. İstediğiniz bölüm nc frei ise genelde kabul alınıyor, problem olmaz.
Ve Birşey daha sormak istiyorum Özellikle TUM da Nc listesi verilmemiş sanirim Sınırlı alım tarzi bişey yaziyordu Onun için Yetenek sınavi tarzi birşey mi yapıyorlar yoksa farkli birşey mi devreye giriyor lise ortalması gibi ve birde TESTAS sınavına girip ortalamamı yükseltemem alımlarda fayda sağlar mı ?
Şimdiden cevaplarınız için teşşekürler
Testas olayı istediğiniz bölüme bağlı. Yani istediğiniz bölüm istediğiniz okulda nc frei ise bence uğraşmayın genelde kabul geliyor çünkü. Eğer istediğiniz bölümde nc varsa ve alım puanlarına baktığınızda puanınız daha aşağıda kalıyorsa denenebilir. Bir de bu nc olayı her sene değişiklik gösteriyor, bir sene bir bölüm 2.3 ile kapatmıştır mesela sonraki sene 2.8 ile de kapatabilir. Tamamen o sene başvuranların puanlarına bağlı bir durum. TUM'da istediğiniz bölümü nc listesinde bulamadıysanız yetenek sınavı veya mülakat gibi bir süreçle alım yapıyor olabilirler.ssmk67 yazdı: ↑Prş Eyl 05, 2024 7:51 pm Ve Birşey daha sormak istiyorum Özellikle TUM da Nc listesi verilmemiş sanirim Sınırlı alım tarzi bişey yaziyordu Onun için Yetenek sınavi tarzi birşey mi yapıyorlar yoksa farkli birşey mi devreye giriyor lise ortalması gibi ve birde TESTAS sınavına girip ortalamamı yükseltemem alımlarda fayda sağlar mı ?
KIT Maschinenbau
Hocam açıkcasi tumun kendi sitesinde bile bulamadım NC puanlarını nerden bulabilirm siz buldunuz mu veyahutemirogan9 yazdı: ↑Prş Eyl 05, 2024 8:42 pm Testas olayı istediğiniz bölüme bağlı. Yani istediğiniz bölüm istediğiniz okulda nc frei ise bence uğraşmayın genelde kabul geliyor çünkü. Eğer istediğiniz bölümde nc varsa ve alım puanlarına baktığınızda puanınız daha aşağıda kalıyorsa denenebilir. Bir de bu nc olayı her sene değişiklik gösteriyor, bir sene bir bölüm 2.3 ile kapatmıştır mesela sonraki sene 2.8 ile de kapatabilir. Tamamen o sene başvuranların puanlarına bağlı bir durum. TUM'da istediğiniz bölümü nc listesinde bulamadıysanız yetenek sınavı veya mülakat gibi bir süreçle alım yapıyor olabilirler.
Bide ne olursa olsun bu puan ekstradan düşülüyor mu yoksa hani belli bi puan altı aldıysak kullanmayalım tarzi bişey var midir (TESTAS için dedim)emirogan9 yazdı: ↑Prş Eyl 05, 2024 8:42 pm Testas olayı istediğiniz bölüme bağlı. Yani istediğiniz bölüm istediğiniz okulda nc frei ise bence uğraşmayın genelde kabul geliyor çünkü. Eğer istediğiniz bölümde nc varsa ve alım puanlarına baktığınızda puanınız daha aşağıda kalıyorsa denenebilir. Bir de bu nc olayı her sene değişiklik gösteriyor, bir sene bir bölüm 2.3 ile kapatmıştır mesela sonraki sene 2.8 ile de kapatabilir. Tamamen o sene başvuranların puanlarına bağlı bir durum. TUM'da istediğiniz bölümü nc listesinde bulamadıysanız yetenek sınavı veya mülakat gibi bir süreçle alım yapıyor olabilirler.
-
Puan konusu hep degisir ve uluslararasi ögrenci icin ekstra kontenjan var. Alman kiz arkadasim medizin okumaya baslayacak ordan bakmistim. Yani bu puan girer bu girmez demek asiri aptalca. Bu arada elitüni diye bir sey yok almanyada cogu aynidir rahat yasanilacak sehir bulun yeter iyi forumlar
TESTAS falan da yapmayin bosa para israfi bir sürü üni var size kabul verecek TESTAS aslinda azerbaycandan mesela gelen kabul olmayan ögrenciler icin
Hocam yinede sizcede dünya sıralaması olarak TUM RWTH Aachen KIT TU berlin gibi üniversiteler iyi değil mi hem akademik hem bağlantı hemde iş konusundaADI Gusseisen yazdı: ↑Prş Eyl 05, 2024 9:05 pm Puan konusu hep degisir ve uluslararasi ögrenci icin ekstra kontenjan var. Alman kiz arkadasim medizin okumaya baslayacak ordan bakmistim. Yani bu puan girer bu girmez demek asiri aptalca. Bu arada elitüni diye bir sey yok almanyada cogu aynidir rahat yasanilacak sehir bulun yeter iyi forumlar
TESTAS falan da yapmayin bosa para israfi bir sürü üni var size kabul verecek TESTAS aslinda azerbaycandan mesela gelen kabul olmayan ögrenciler icin
rwth aaachen şartlı kabul veriyor mu hala?
-
Aga burda elitüni diye kavram yok. Bunu ben demiyorum benim hocalarimda diyor ÖNEMLI OLAN OKULUN FOKUS OLDUGU ALAN (Additive manufacturing olabilir malzeme olabilir mechatronik olabilir bunlar önemli)