Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Goethe Uni Informatik
Goethe Uni Informatik
Selamlar herkese,
Yaklaşık 3 haftadır Frankfurttayım, burada goethe uni bünyesinde bir dil kursuna gidiyorum. Önümüzdeki yaz dönemi de Informatik alanında tahsil yapmayı planlıyorum. Goethe unide tanıdığı olan burada Informatik okuyan/okumuş olan varsa okul eğitimi hakkında bilgilendirirse çok memnun olurum. Onun dışında çevredeki iyi Informatik eğitimi veren Üniversite önerisi olan varsa önerilere de açığım. TU Darmstadt Kit gibi üniversiteler teknik üniversite olduğundan uygulamaya pek ağırlık gibi gördüm araştırdığım kadarıyla (Tabii yanlışsam düzeltin) Aynı zamanda okurken haftada 18-20 saat arası çalışmayı düşünüyorum bu yandan da bir noktada TU9 üniversitelerinden uzak duruyorum. Bu başlık gibi bir çok parça parça başlık var. En son güncel bir başlık herkese faydalı olur
Deneyimleri ve yorumları olanları olanları bekliyorum. İyi günler dilerim
Yaklaşık 3 haftadır Frankfurttayım, burada goethe uni bünyesinde bir dil kursuna gidiyorum. Önümüzdeki yaz dönemi de Informatik alanında tahsil yapmayı planlıyorum. Goethe unide tanıdığı olan burada Informatik okuyan/okumuş olan varsa okul eğitimi hakkında bilgilendirirse çok memnun olurum. Onun dışında çevredeki iyi Informatik eğitimi veren Üniversite önerisi olan varsa önerilere de açığım. TU Darmstadt Kit gibi üniversiteler teknik üniversite olduğundan uygulamaya pek ağırlık gibi gördüm araştırdığım kadarıyla (Tabii yanlışsam düzeltin) Aynı zamanda okurken haftada 18-20 saat arası çalışmayı düşünüyorum bu yandan da bir noktada TU9 üniversitelerinden uzak duruyorum. Bu başlık gibi bir çok parça parça başlık var. En son güncel bir başlık herkese faydalı olur
Re: Goethe Uni Informatik
Merhaba Goethe üni de okumak istiyorum yks de kaç net yaptın hangi bölüme yerleştin hangi bölümleri kabul ediyor bilgi verebilirsen çok sevinirim
Mod Uyari: Kural Ihlali - Madde: 4- 1 hafta gecici ban
viewtopic.php?f=3&t=16500
Merhaba, ben de Goethe uni. dil kursuna gitmek istiyorum, verilen eğitimden memnun muydunuz? Ve internet sitesinden saatlere baktığımda ders saatleri hafta içi 22.00’da bitiyordu.(a1 seviyesi için) sizin de böyle miydi?
Fatihmrza yazdı: ↑Cmt Tem 13, 2024 3:44 pm Selamlar herkese,
Selamlar,
Ben goethe uni DSH-Vorbereitungskurs'una gidiyorum. Gayet memnunum ama buraya katılmak için en az b1 sertifikası ve ekstra bi sınavı geçmek lazım. Hafta için 9-12.20 arası sürüyor. Sizinkini bilmiyorum ama dsh hocaları gayet iyiler.
Selamlar,selarda6 yazdı: ↑Sal Tem 16, 2024 9:10 am Merhaba Goethe üni de okumak istiyorum yks de kaç net yaptın hangi bölüme yerleştin hangi bölümleri kabul ediyor bilgi verebilirsen çok sevinirim
Okulun sitesinde nc frei olan bölümler yazıyor zaten. NC olan bölümler için daha derin bir araştırma yapmalısın. Yks de 57 k civarı yapmıştım
selam, üniversitelerin informatik eğitimi hakkında pek bir deneyimim olmadı. ancak ben de informatik okuyacağım ve yaptığım araştırmalarda genelde herkes özellike informatikten mezun olduğumuzda mezun olunan okuldan ziyade okuma sürecimizde neler yaptığımıza, kendimize neler kattığımıza ve iş deneyimi vs. odaklanıldığını söylüyor. özellikle konuştuğum insanlar özel üni olmadığı sürece devlet üniversitelerinin arasında diploma konusunda bir fark yaşamayacağımızı söylüyorlar (her ne kadar bize sıralaması yüksek ve adı duyulmuş üniversiteler çekici gelse de konuştuğum almanlar bile okuduğumuz okulun devlet üniversitesi olduğu takdirde pek fark etmeyeceğini söylüyor). yani sanırım çok yükseklere oynamadan kendimize vakit ayırabileceğimiz bir üniversite seçmek en iyisi olacak.Fatihmrza yazdı: ↑Cmt Tem 13, 2024 3:44 pm Selamlar herkese,
dediklerimle beraber informatik okuyanların buradan deneyimini paylaşmasını ben de çok isterim. iyi günler
Merhaba, verdiginiz bilgiler icin tesekkürler. Gecen süre icerisinde informatik okumaya basladiysaniz okulunuzdan memnun musunuz?crpssebd yazdı: ↑Prş Eyl 19, 2024 8:06 pm selam, üniversitelerin informatik eğitimi hakkında pek bir deneyimim olmadı. ancak ben de informatik okuyacağım ve yaptığım araştırmalarda genelde herkes özellike informatikten mezun olduğumuzda mezun olunan okuldan ziyade okuma sürecimizde neler yaptığımıza, kendimize neler kattığımıza ve iş deneyimi vs. odaklanıldığını söylüyor. özellikle konuştuğum insanlar özel üni olmadığı sürece devlet üniversitelerinin arasında diploma konusunda bir fark yaşamayacağımızı söylüyorlar (her ne kadar bize sıralaması yüksek ve adı duyulmuş üniversiteler çekici gelse de konuştuğum almanlar bile okuduğumuz okulun devlet üniversitesi olduğu takdirde pek fark etmeyeceğini söylüyor). yani sanırım çok yükseklere oynamadan kendimize vakit ayırabileceğimiz bir üniversite seçmek en iyisi olacak.
dediklerimle beraber informatik okuyanların buradan deneyimini paylaşmasını ben de çok isterim. iyi günler
Selamlar. Ben değil fakat bir tanıdığım okuyor. Goethe üniversitesi kendini İnsani Bilimler, İktisadi ve İdari Bilimler anlamında parlatan bir üniversite. Fark ettiysen mühendislik adına pek bir bölümleri yok. İnformatik bölümü de zaten Bilgisayar Bilimi olarak geçtiği için daha çok doğa bilimlerine kaydığı için entegre bir bölüm olarak üniversiteye dahil. Okuyan ağabey bana bunu söylemişti. Eğer daha soyut anlamda bilgi sahibi olma planın farsa goetheden devam edebilirsin fakat sektöre giriş yapmak istiyorsan FH tavsiye ediliyor her zaman. Bu arada okuduğun hazırlık programı ne oluyor acaba merak ettim, bilgilendirme şansın var mı?