Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vizenin üniversite başlama tarihine göre geç gelmesi durumunda
Vizenin üniversite başlama tarihine göre geç gelmesi durumunda
Diyelim ki 39f vizesine başvurduk ve dil kursu olmadan üniversiteye başlayacağız ama vizemiz geç geldi ve üniversitemiz başladı ki olma olasılığı yüksek ve bu yüzden dersleri kaçırdık hatta komple 1.dönemi kaçırdık bu durumda ne olur? veya bu durumu yaşayanınız oldu mu olduysa ne yaptı?
-
Re: Vizenin üniversite başlama tarihine göre geç gelmesi durumunda
Vize türümüz farklı ama durum ve tutumlar ortak olduğu için cevap yazıyorum. Vizem okulum açıldıktan 1 ay sonra geldi, ve hatta sınıfımızda sonrasında ilk dönemi komple kaçıran iranlı arkadaşlarımız da olmuştu. Benim okulum (TH OWL) "sorun değil, online katılabilirsiniz" deyip dersleri ellerinden geldiğince hibrit işlemeye çalıştı. Fakat biliyorum ki bazı üniversiteler kesinkes o tarihte gidilmesini talep de edebiliyor (TUM'deki fakültem böyle talep etmişti). Kabul aldığınız üniversiteyle mailleşip vize kaynaklı geç gelme durumunda tutumlarını yazılı olarak almanızı tavsiye ediyorum.
41F İzmir iData -> Detmold
Randevu Talebi-Atanması: 20 Haziran-7 Temmuz 2023
Randevu: 10 Ağustos 2023
Dijital dosya teslimi: 31 Ağustos 2023
Vize teslim: 10 Ekim 2023 (1 yıllık multi)
Vize başlangıç tarihi: 7 Ekim 2023 (istenen başlangıç 1 Eylül)
cevabınız için teşekkür ederim bir de TUM'deki fakültenizin bu tutumundan sonra siz ne yaptınız peki?glowingkakao yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 8:29 pm Vize türümüz farklı ama durum ve tutumlar ortak olduğu için cevap yazıyorum. Vizem okulum açıldıktan 1 ay sonra geldi, ve hatta sınıfımızda sonrasında ilk dönemi komple kaçıran iranlı arkadaşlarımız da olmuştu. Benim okulum (TH OWL) "sorun değil, online katılabilirsiniz" deyip dersleri ellerinden geldiğince hibrit işlemeye çalıştı. Fakat biliyorum ki bazı üniversiteler kesinkes o tarihte gidilmesini talep de edebiliyor (TUM'deki fakültem böyle talep etmişti). Kabul aldığınız üniversiteyle mailleşip vize kaynaklı geç gelme durumunda tutumlarını yazılı olarak almanızı tavsiye ediyorum.
Merhabalar. Ben de benzer bir durumdan muzdaribim. 20 Haziran da başvurdum hala atama bekliyorum ve Ekime kadar ulusal vizemi göndermem gerek. Okuldan ek süre talep ettim malum vize sırası uzun olabiliyor diye ama okul direkt ret etti. Bu durumda süreci hızlandırmak veya vizemin daha hızlı çıkmasını sağlamak için ne yapabilirim? Bilgisi veya tecrübesi olan yazabilirse sevinirim.glowingkakao yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 8:29 pm Vize türümüz farklı ama durum ve tutumlar ortak olduğu için cevap yazıyorum. Vizem okulum açıldıktan 1 ay sonra geldi, ve hatta sınıfımızda sonrasında ilk dönemi komple kaçıran iranlı arkadaşlarımız da olmuştu. Benim okulum (TH OWL) "sorun değil, online katılabilirsiniz" deyip dersleri ellerinden geldiğince hibrit işlemeye çalıştı. Fakat biliyorum ki bazı üniversiteler kesinkes o tarihte gidilmesini talep de edebiliyor (TUM'deki fakültem böyle talep etmişti). Kabul aldığınız üniversiteyle mailleşip vize kaynaklı geç gelme durumunda tutumlarını yazılı olarak almanızı tavsiye ediyorum.
Merhaba ben de bu sene TH OWL'a başvurdum. Okulla ve süreçle alakalı aklımda birkaç soru var. Sizi arkadaş olarak ekleyebilir miyim sorularımı sormak için?glowingkakao yazdı: ↑Pzt Tem 08, 2024 8:29 pm Vize türümüz farklı ama durum ve tutumlar ortak olduğu için cevap yazıyorum. Vizem okulum açıldıktan 1 ay sonra geldi, ve hatta sınıfımızda sonrasında ilk dönemi komple kaçıran iranlı arkadaşlarımız da olmuştu. Benim okulum (TH OWL) "sorun değil, online katılabilirsiniz" deyip dersleri ellerinden geldiğince hibrit işlemeye çalıştı. Fakat biliyorum ki bazı üniversiteler kesinkes o tarihte gidilmesini talep de edebiliyor (TUM'deki fakültem böyle talep etmişti). Kabul aldığınız üniversiteyle mailleşip vize kaynaklı geç gelme durumunda tutumlarını yazılı olarak almanızı tavsiye ediyorum.
-
Herhangi bir şey yapmadım, şayet zaten TH OWL'den kabul aldığım, kalacak yurdumu bile ayarladığım ve gitmediğim aylar için kira ödemek zorunda kaldığım gerçekleri söz konusuydu. TUM kabulü geldiğinde TH OWL için olan her şeyi iptal etmek, Münih için tüm ayarlamaları baştan yapmak, bir de üstüne vizem çıkmadığında kapının önüne konmak gibi bir yola girmek istemedim. TUM için okul kaydımı yaptırmadım, TH OWL'e başladım
-
Maalesef ne randevu ne vize çıkış süreçlerini hızlandırmanız mümkün değil..bbekci yazdı: ↑Sal Tem 09, 2024 3:10 pm Merhabalar. Ben de benzer bir durumdan muzdaribim. 20 Haziran da başvurdum hala atama bekliyorum ve Ekime kadar ulusal vizemi göndermem gerek. Okuldan ek süre talep ettim malum vize sırası uzun olabiliyor diye ama okul direkt ret etti. Bu durumda süreci hızlandırmak veya vizemin daha hızlı çıkmasını sağlamak için ne yapabilirim? Bilgisi veya tecrübesi olan yazabilirse sevinirim.
Sadece şunu tavsiye edebilirim, vize görüşmenizden çıktıktan sonra belgelerinizin gideceğiniz Alman şehrine anında gönderildiğini ve sessizlik sürenizin anında başladığını varsayın. Vize görüşmenizden 3 hafta sonra BVA'nın telefon hattını (alman numarası) arayın ve sürecinizin ne durumda olduğunu sorun. Belgeleriniz almanyaya hangi tarihte gitmiş, sessizlik süresi ne zaman bitecek vs görüşmenizden 3 hafta sonra hemen öğrenmiş olursunuz, içiniz de biraz rahatlar "ha tamam şu tarihte ulaştıysa şu tarihte gelir" gibisinden. Süreci hızlandırmaz, ama en azından yavaşlatan unsurların nedenini o an duyabilirsiniz (örneğin ben İzmir'in belgeleri 1 ay geç gönderdiğini bu şekilde öğrenip dumur olmuştum, belge eksikliğine dair anksiyetem azalmıştı).
-
Hayırlı olsun, elbette. Buradan özel mesajlaşma olmadığı için mail atabilirsiniz, kullanıcı adımla aynı gmail.
Geri dönüşün için teşekkür ederim. Çok bilmediğim için soruyorum arama işini tam olarak nasıl yapacağım? Numarayı nerde bulurum ve konuşmayı İngilizce olarak yapabilir miyim? Okulum ek süre vermiyor ne yazık ki. Keşke senin okul gibi anlayışlı olabilselerglowingkakao yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 3:33 am Maalesef ne randevu ne vize çıkış süreçlerini hızlandırmanız mümkün değil..
Sadece şunu tavsiye edebilirim, vize görüşmenizden çıktıktan sonra belgelerinizin gideceğiniz Alman şehrine anında gönderildiğini ve sessizlik sürenizin anında başladığını varsayın. Vize görüşmenizden 3 hafta sonra BVA'nın telefon hattını (alman numarası) arayın ve sürecinizin ne durumda olduğunu sorun. Belgeleriniz almanyaya hangi tarihte gitmiş, sessizlik süresi ne zaman bitecek vs görüşmenizden 3 hafta sonra hemen öğrenmiş olursunuz, içiniz de biraz rahatlar "ha tamam şu tarihte ulaştıysa şu tarihte gelir" gibisinden. Süreci hızlandırmaz, ama en azından yavaşlatan unsurların nedenini o an duyabilirsiniz (örneğin ben İzmir'in belgeleri 1 ay geç gönderdiğini bu şekilde öğrenip dumur olmuştum, belge eksikliğine dair anksiyetem azalmıştı).

-
Rica ederim ne demek. BVA (Bundesverwaltungsamt) tüm bu işlerle uğraşan federal ofis oluyor, ingilizcesi de Federal Office of Administration. Geçen seneden beri BVAyla muhatap olmadığım için bu numaranın veya mailin değişmiş olma olasılığı var. İngilizce konuşabiliyorsunuz, dakika başı kesilen bir ücreti vardı ama hatırlamıyorum, o da değişmiş de olabilir zaten. Forumda anahtar kelime araması ile her şeyi teyit etmenizi öneriyorum.
Bende geçen seneden kayıtlı olan metin buydu:
"EVRAKLARIM ALMANYA'YA ULAŞMIŞ MI
+49 2289935850858
Pasaport numarası ile evraklarınızın gelip gelmediğini öğrenebilirsiniz. TÜM ALMANYA İÇİN GEÇERLİ!!!"
Umarım süreciniz pürüzsüz ilerler, çok stresli zamanlar inanın çok iyi biliyorum

Mail attım teşekkürler.glowingkakao yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 3:34 am Hayırlı olsun, elbette. Buradan özel mesajlaşma olmadığı için mail atabilirsiniz, kullanıcı adımla aynı gmail.
keşke vizenin geç gelmesi durumunda aynı sizin okulunuz gibi duruma sıcak bakan ne biliyim tarihi erteleyen veya vize gelene kadar online ders yapan üniversitelerin bir listesi falan olsa. Üniversitelere başvurmadan önce bunları öğrenemeyiz mi ona göre vizenin geç gelmesine sıcak bakan okullara başvuru yapabilirdik ne önerirsiniz üniversitelere başvuru yapmadan önce birkaç üniversiteye mail yoluyla sorabilir miyim bu durumu?glowingkakao yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 3:27 am Herhangi bir şey yapmadım, şayet zaten TH OWL'den kabul aldığım, kalacak yurdumu bile ayarladığım ve gitmediğim aylar için kira ödemek zorunda kaldığım gerçekleri söz konusuydu. TUM kabulü geldiğinde TH OWL için olan her şeyi iptal etmek, Münih için tüm ayarlamaları baştan yapmak, bir de üstüne vizem çıkmadığında kapının önüne konmak gibi bir yola girmek istemedim. TUM için okul kaydımı yaptırmadım, TH OWL'e başladım
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi teyit edeceğim. Umarız her kesin pürüzsüz ilerlerglowingkakao yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 7:23 pm Rica ederim ne demek. BVA (Bundesverwaltungsamt) tüm bu işlerle uğraşan federal ofis oluyor, ingilizcesi de Federal Office of Administration. Geçen seneden beri BVAyla muhatap olmadığım için bu numaranın veya mailin değişmiş olma olasılığı var. İngilizce konuşabiliyorsunuz, dakika başı kesilen bir ücreti vardı ama hatırlamıyorum, o da değişmiş de olabilir zaten. Forumda anahtar kelime araması ile her şeyi teyit etmenizi öneriyorum.
Bende geçen seneden kayıtlı olan metin buydu:
"EVRAKLARIM ALMANYA'YA ULAŞMIŞ MI
+49 2289935850858
Visa@bva.bund.de
Pasaport numarası ile evraklarınızın gelip gelmediğini öğrenebilirsiniz. TÜM ALMANYA İÇİN GEÇERLİ!!!"
Umarım süreciniz pürüzsüz ilerler, çok stresli zamanlar inanın çok iyi biliyorum![]()
Bence mail yoluyla sormak mantıklı olur. Ona göre başvuru yaptığınız okul sayısını ayarlarsınız malum başvuru da paralı olduğu için :/ Hala okullardan cevap mı bekliyorsunuz? Ve vize için ne zaman başvuru oluşturdunuz? Ben de 39F için başvurduğumdan merak ettim. Şimdiden sağ olun.blshy yazdı: ↑Prş Tem 11, 2024 3:42 pm keşke vizenin geç gelmesi durumunda aynı sizin okulunuz gibi duruma sıcak bakan ne biliyim tarihi erteleyen veya vize gelene kadar online ders yapan üniversitelerin bir listesi falan olsa. Üniversitelere başvurmadan önce bunları öğrenemeyiz mi ona göre vizenin geç gelmesine sıcak bakan okullara başvuru yapabilirdik ne önerirsiniz üniversitelere başvuru yapmadan önce birkaç üniversiteye mail yoluyla sorabilir miyim bu durumu?
-
Merhabalar, TH OWL acaba şartlı kabul veriyor mu ve eğer veriyorsa hangi seviye Almanca ile şartlı kabule başvurabiliyoruz biliyor musunuz acaba?glowingkakao yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 3:27 am Herhangi bir şey yapmadım, şayet zaten TH OWL'den kabul aldığım, kalacak yurdumu bile ayarladığım ve gitmediğim aylar için kira ödemek zorunda kaldığım gerçekleri söz konusuydu. TUM kabulü geldiğinde TH OWL için olan her şeyi iptal etmek, Münih için tüm ayarlamaları baştan yapmak, bir de üstüne vizem çıkmadığında kapının önüne konmak gibi bir yola girmek istemedim. TUM için okul kaydımı yaptırmadım, TH OWL'e başladım
-
Merhaba, ingilizce bölüme kabul aldığım için bilgim yok maalesef.nonickname yazdı: ↑Cmt Tem 13, 2024 11:09 pm Merhabalar, TH OWL acaba şartlı kabul veriyor mu ve eğer veriyorsa hangi seviye Almanca ile şartlı kabule başvurabiliyoruz biliyor musunuz acaba?