Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ön Lisans Mezunu Almanya'da Üniversite'ye Geçiş.

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
ufukstrada

Ön Lisans Mezunu Almanya'da Üniversite'ye Geçiş.

Mesaj gönderen ufukstrada » Pzr Tem 07, 2024 2:53 pm

Merhabalar,

Bu yıl itibariyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Güvenliği Teknolojisi Ön Lisans bölümünden 2.5 ortalama ile mezun oldum. Almancam olmadığı için şartlı kabul veren 3 üniversitenin Informatik bölümüne başvuru yapmayı düşünüyorum. Hepsi NC-Frei bölümler.

Şimdi uni assist üzerinden başvuru yapacağım fakat diplomam çıkmadığı için mezuniyet belgesi vereceğim. Ancak şöyle bir durum var. Okuldan aldığım student status belgem, İngilizce ve yalnızca Graduated yazıyor.

Öte yandan E-devlet üzerinden aldığım belgede bilgi üniversitesinden şu tarihte şu bölümden mezun olmuştur yazıyor. Fakat bunu verirsem çevirmem gerekecek uni assist için.

Sizce ne yapmalıyım? okuldan aldığım belge yeterli olur mu yoksa e devletten aldığımı çevirmem mi gerekiyor? Ön Lisans mezunu olduğum için studienkolleg yapmayacağım. Başvuruda ösym yerleşti belgesi vb. de sunmam gerekir mi? Lise diploması vb. sunmama gerek var mı? çünkü en son ön lisans diplomam olduğu için sadece bunu versem yeterli olur mu?

Ek olarak konsolosluk için hocalarımdan aldığım referans mektubu, İngilizce IELTS 6.5 belgem ve Almanca A2 belgemi de konsolosluğa sunacağım.

frankenstein

Re: Ön Lisans Mezunu Almanya'da Üniversite'ye Geçiş.

Mesaj gönderen frankenstein » Cum Ağu 16, 2024 11:23 pm

Hocam aradan 1 aydan fazla geçmiş hangi aşamadasını bende önlisans mezunuyum

ufukstrada

Mesaj gönderen ufukstrada » Cmt Ağu 24, 2024 9:25 pm

Merhaba,

TU Dortmund, Duisburg-Essen ve Bremen'den şartlı kabul aldım. iDATA üzerinden 4 Ağustos'ta randevu talebinde bulundum fakat 1 aydır atama yapmadı. A2-B2 arası da Düsseldorf'da bulunan bir dil okuluna kayıt yaptırdım. Şu an Almanca çalışmaya devam ediyorum. İçimden bir his her şey sorunsuz hallolacak diyor ama bilmiyorum hayat karşımıza neler çıkacak yaşayıp göreceğiz :) Bu arada TU Dortmund - Informatik bölümüne gideceğim.

Ozlemeken

Mesaj gönderen Ozlemeken » Pzr Eyl 08, 2024 7:43 pm

Merhaba önlisans la Almanyaya giden var mı?

ufukstrada

Mesaj gönderen ufukstrada » Sal Eyl 17, 2024 1:35 pm

Merhaba,

Evet Ön Lisans mezunu olup Almanya'da bir Lisans programına geçiş yapılabiliyor. Ben TU Dortmund'a kaydımı yaptırdım. Şu an vizeyi bekliyorum. Bu sıralar çok sıkı kontroller olduğunu söylüyorlar ama ben sorun olmayacağını düşünüyorum açıkçası.

edanurkoyun

Mesaj gönderen edanurkoyun » Pzr Eyl 22, 2024 8:08 pm

Arkadaşlar merhaba bende Ön lisans öğrencisiyim ve seneye mezun olacağım diplomamı aldığım zaman direkt şartlı kabul başvurusunda bulunucam YKS için bir sorum olacatı benim şartlı kabul başvurum için önemli olan YKS puanım ve yerleştirme belgem mi yoksa Ön lisans transkriptim mi YKS puanım çok yüksek değil ondan biraz endişeliyim açıkçası.

ufukstrada

Mesaj gönderen ufukstrada » Cum Eyl 27, 2024 9:34 pm

Ben tüm belgeleri sunmuştum. ÖSYM Yerleştirme Belgesi, transkript hatta lise diplomama kadar her şeyi çevirip sundum. Size tavsiyem eğer bölüm başkanınız ile konuşup size referans mektubu yazabilirse ve onuda ekleyebilirseniz NC-Frei bölümlerden kabul alamama gibi bir durumunuzun olacağını sanmıyorum. Referans mektubunun İngilizce ve ıslak imzalı olmasıda çok önemli. Şimdiden kolaylıklar dilerim.

edanurkoyun

Mesaj gönderen edanurkoyun » Cmt Eyl 28, 2024 1:44 pm

Yanıtınız İçin çok teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım

Senemssb

Mesaj gönderen Senemssb » Sal Eki 01, 2024 12:27 am

ufukstrada yazdı: Cum Eyl 27, 2024 9:34 pm Ben tüm belgeleri sunmuştum. ÖSYM Yerleştirme Belgesi, transkript hatta lise diplomama kadar her şeyi çevirip sundum. Size tavsiyem eğer bölüm başkanınız ile konuşup size referans mektubu yazabilirse ve onuda ekleyebilirseniz NC-Frei bölümlerden kabul alamama gibi bir durumunuzun olacağını sanmıyorum. Referans mektubunun İngilizce ve ıslak imzalı olmasıda çok önemli. Şimdiden kolaylıklar dilerim.
Merhaba benim hocam Kıbrıs’ta olduğu için e imza ile referans yazdı sorun olur mu

Hans Landa

Mesaj gönderen Hans Landa » Sal Eki 01, 2024 11:57 pm

ben de şartlı kabul aldım Bremen'den makine ve proses mühendisliği (önlisans makine mezunuyum 2.65 ortalama)

edanurkoyun

Mesaj gönderen edanurkoyun » Cum Eki 04, 2024 4:45 pm

Benim Ön Lisans ortalamam yüksek ama o zaman bir sorun olmaz diye düşünüyorum size kabul ne kadar sürede geldi acaba?