Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek lisans öğrencisiyken Almanyada yüksek lisans yapmak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Tomato1324

Yüksek lisans öğrencisiyken Almanyada yüksek lisans yapmak

Mesaj gönderen Tomato1324 » Sal Ağu 20, 2019 11:07 pm

Merhabalar arkadaşlar. Türkiyede yüksek lisans öğrencisiyken almanyada eş zamanlı olarak yüksek lisans öğrencisi olmak mümkün mü?

Türkiyede aynı zamanda aynı düzeyde iki farklı yerde eğitim alınmıyor diye biliyorum. Örneğin A Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisiyken B Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olunmuyor. Bir üniversitedeki kaydı mutlaka sildirmek gerekiyor. Almanyada da bu durum aynı mı?

Tomato1324

Re: Yüksek lisans öğrencisiyken Almanyada yüksek lisans yapmak

Mesaj gönderen Tomato1324 » Sal Ağu 20, 2019 11:34 pm

Ayrıca sormak istediğim bir soru var. Yüksek lisans diploma notum 2.83 olacak 4 üzerinden. Sitenizden öğrendiğim kadarıyla birçok üniversite 3.00 ortalama istiyormuş. Doktora konusunda hizmet verilmediğinin farkındayım. Fakat üniversitelerin sayfalarında bu tür bilgilere rastlayamadım. Doktorada 3.00+ şartı olmadığını bildiğiniz üniversiteler var mı?

Ek olarak, lisans diploma notum da 2.83. Alman not sistemine göre hesapladığımda 2.75 oluyor. Bu puanla yüksek lisansa kabul alma ihtimalim nedir?

Şimdiden cevap verenlere teşekkürler.

Tomato1324

edit

Mesaj gönderen Tomato1324 » Pzt Nis 12, 2021 7:01 pm

edit

zeitreisender

Re: Yüksek lisans öğrencisiyken Almanyada yüksek lisans yapmak

Mesaj gönderen zeitreisender » Çrş Haz 03, 2026 8:49 am

Süreç nasıl ilerledi acaba?