Gideceğiniz şehrin yabancılar dairesi ev istiyor mu onu araştırın. Bazı yabancılar şubeleri aile ile gideceklerden isterken bazıları istemiyor.armandvanhelden yazdı: ↑Çrş Tem 10, 2024 2:47 pm 6 gün sonra evrak teslim etmeye iData şubesine gideceğiz. Ev bulmak için bayadır uğraşıyoruz fakat maalesef hala bulamadık. Okul 1 Eylül'de başlayacağı için eksik evrak dönüşünü riske etmek istemiyoruz. Wunderflats gibi bir siteden 3 aylık bir ev tutsak sizce vize için kabul görür mü? Bu konuda deneyimi olan ya da birini tanıyan var mıdır acaba? Zaten evi gidip görmeden kira sözleşmesi yapmak çok mantıklı gelmiyor, eminim herkes bu konuda hemfikirdir. Bir de okul bir webinar düzenledi ve orada görevlilerden biri yeni bir düzenlemeyle birlikte vizenin 10 iş günü içerisinde sonuçlanacağını söyledi. Bu konu bizi kapsıyor mu acaba bilginiz var mı?
Wonderflatsdan ev tutarsanız kabul edilir, Landlord's confirmation of residence (Wohnungsgeberbestätigung) seçeneğinin seçili olmasına dikkat etmeniz yeterli. Ben hatta evraklar arasında ev sahibine yazıp Wohnungsgeberbestätigung belgesini bile eklemiştim. Zorunlu değil bu tabii ki zaten benden başka da evrak olarak bu belgeyi ekleyen duymadım. Ama bu evin resmi kiracısı olduğunuzu kanıtlar anmeldung bununla yapıldığı için.
3 ay kira süresi ise yine yabancılar şubeye göre değişir en az 6 ay isteyen de duydum 8 ay isteyen de hiç istemeyen de bu forumda... yani en temizi bu forumdan gittiğiniz yabancılar şubenin yorumlarını aratmak, hiç yoksa sormak veya siz de benim gibi aşırı garantici bir insansanız 6-8 aylık bir ev kiralayıp belgeyi eklemek ve eksik evrak riskini azaltmak olabilir.. tabi cevaplayan kişilerin bilgilerinin güncel bilgi olmasına da dikkat edin ben buraya taşınalı 15 ay olmuş birçok şey değişmiş olabilir mesela.