Cevabınız için teşekkür ederim. Beni büyükelçilikten aradılar pasaportunuzu gelip alın diye söylediler. Sormadılar bile yani. Ben gideceğimiz yerin yabancılar ofisine mail attım durumu anlattım depremden etkilendiğimizi vs gerçeği anlattım. Yine de mail atmalımıyım sizce? Umarım benim eşiminki de çabucak gelir. Diğer türlü benim için de onun için de çok yıpratıcı olacak.inspector44 yazdı: ↑Prş Mar 16, 2023 9:30 pm Merhaba, ben de eşimle başvurmuştum. Benim vizem bir ayda sonuçlanmıştı ama ben kabul etmedim, ısrarla eşimle gitmek istediğimi belirttim mailde. Okulumun başladığını, eşimi yalnız bırakıp gidemeyeceğini, evraklarımızın tam olduğunu söyleyip bir an önce eşimin vizesinin de sonuçlandırmalarını istedim. Her yere mail attım. İki hafta sonra da eşimin vizesi geldi.
Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Yüksek Lisans + Oturum İzni + Aile Birleşimi
Re: Yüksek Lisans + Oturum İzni + Aile Birleşimi
Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası yabancılar şubesine yolladığım mailde her şeyi anlattım. Ancak elimin işlemler devam ediyormuş öyle yazmışlar. Umuyorum insaf ederlerde onun vizesi de bir an evvel gelir ve birlikte gideriz.Gamzee yazdı: ↑Prş Mar 16, 2023 7:30 pm Öğrenci olan kişinin vizesi sessizlik sonrası gelse de eşin vizesi için Yabancılar şubenin onayını beklediklerini öğrendim ben. Benim vizem onaylanmış sessizlik sonrası eşimin onaylanmadı, sebebi de Yabancılar şubenin evraklarımıza bakmaması. Yani memurun keyfine göre kısacası. 1 haftada eşinin onaylanan da var bizim gibi benim onayımın üstünden 5 hafta geçip onaylanmayan da var. Yabancılar şubeye mail atıp durumunuzu anlatın, belki sizin şubeniz insaflı çıkar onaylar.
-
visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.decelinelita yazdı: ↑Prş Mar 16, 2023 9:32 pm Merhaba nerelere mail attiniz acaba cunku bizde de esimle gitmek istiyoruz biz de ayni sekilde yapacagiz sizin gibi
visa@bva.bund.de
visa@anka.diplo.de
Ben buralara ve şehrin yabancılar dairesine mail attım.
-
Sizde farklı ilerlemiş süreç. Telefonla ulaşmayı denediniz mi, bu şekilde görüşüp sonuç alan da var. Umarım bir an önce gelir eşinizin vizesi.mimariçe yazdı: ↑Cum Mar 17, 2023 12:17 pm Cevabınız için teşekkür ederim. Beni büyükelçilikten aradılar pasaportunuzu gelip alın diye söylediler. Sormadılar bile yani. Ben gideceğimiz yerin yabancılar ofisine mail attım durumu anlattım depremden etkilendiğimizi vs gerçeği anlattım. Yine de mail atmalımıyım sizce? Umarım benim eşiminki de çabucak gelir. Diğer türlü benim için de onun için de çok yıpratıcı olacak.
Selamlar, bence yabancılar şubeye ulaşabilmeniz ve dönüş alabilmeniz bir şans. O sebeple üzülmeyin, ayrı kalsanız bile kısa sürecektir bence, evraklarınıza birisi bakıyor ve ilgileniyor. Bizde ve bu forumdan tanıştığım aynı şehre giden bir arkadaşımdan hiç ses yok, Yabancılar şubede kapı duvar. Böyle bir sorununuz yoksa o vize elbet gelecektir eksik evrağınız yoksa
Almanya da eşimin teyzesi var o aramış ancak cevap veren olmamış. Pazartesi tekrar arayacak. Çok teşekkür ederim umarım emek veren çabalayan herkes karşılığını tez zamanda alırinspector44 yazdı: ↑Cum Mar 17, 2023 1:11 pm Sizde farklı ilerlemiş süreç. Telefonla ulaşmayı denediniz mi, bu şekilde görüşüp sonuç alan da var. Umarım bir an önce gelir eşinizin vizesi.
Çok teşekkür ederim böyle mesajlar insanın içini rahatlatıyor. Eksik evrakımız yoktu. Umarım tez zamanda gelirGamzee yazdı: ↑Cum Mar 17, 2023 3:01 pm Selamlar, bence yabancılar şubeye ulaşabilmeniz ve dönüş alabilmeniz bir şans. O sebeple üzülmeyin, ayrı kalsanız bile kısa sürecektir bence, evraklarınıza birisi bakıyor ve ilgileniyor. Bizde ve bu forumdan tanıştığım aynı şehre giden bir arkadaşımdan hiç ses yok, Yabancılar şubede kapı duvar. Böyle bir sorununuz yoksa o vize elbet gelecektir eksik evrağınız yoksa![]()
-
çok teşekkür ederim yanıtınız içiiininspector44 yazdı: ↑Cum Mar 17, 2023 1:05 pm visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.de
visa@bva.bund.de
visa@anka.diplo.de

-
Selam arkadaşlar,
Benim de İzmir konsolosluğunda 36F vize görüşmem vardı. Eşimle birlikte başvurduk biz. Genel olarak sohbet havasında geçti. Hangi dersleri alacaksın diye sordu memur bey. 15 tane soru sordu ve onları yazdı. Sorular genel olarak neden Almanya, neden yüksek lisans, neden bu üniversite, dil seviyen ne, ne zamandan beri öğreniyorsun, yüksek lisanstan sonra ne yapacaksın gibi sorulardı. Bunlardan birkaç tanesini Almanca sordu. Stresten 3 gün uyuyamamıştım ama memur bey iyi biriydi o yüzden görüşmem rahat geçti. Bir de vize reddedilirse ne yapacaksın diye sordu umarım bu herkese sorulan bir sorudur :d. Hepimize sabır diliyorum yaklaşık 1 yıldır bunun için çabalıyoruz. Vize bekliyoruz şu an. Umarım vizemiz çabuk gelir.
Benim de İzmir konsolosluğunda 36F vize görüşmem vardı. Eşimle birlikte başvurduk biz. Genel olarak sohbet havasında geçti. Hangi dersleri alacaksın diye sordu memur bey. 15 tane soru sordu ve onları yazdı. Sorular genel olarak neden Almanya, neden yüksek lisans, neden bu üniversite, dil seviyen ne, ne zamandan beri öğreniyorsun, yüksek lisanstan sonra ne yapacaksın gibi sorulardı. Bunlardan birkaç tanesini Almanca sordu. Stresten 3 gün uyuyamamıştım ama memur bey iyi biriydi o yüzden görüşmem rahat geçti. Bir de vize reddedilirse ne yapacaksın diye sordu umarım bu herkese sorulan bir sorudur :d. Hepimize sabır diliyorum yaklaşık 1 yıldır bunun için çabalıyoruz. Vize bekliyoruz şu an. Umarım vizemiz çabuk gelir.

Merhabainspector44 yazdı: ↑Cum Mar 17, 2023 1:05 pm visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.de
visa@bva.bund.de
visa@anka.diplo.de
Buralara yolladığınız maillere yaklaşık ne kadar sürede cevap yazıyorlar? Benim vizem çıktı ama eşiminkini bekliyoruz ve mail de yolladım ama henüz cevap gelmedi..umarım bir an önce cevap verirler
-
Merhaba, mail attıktan sonra 12-13 gün sonra şehrin yabancılar dairesindeki memur mail attı. Evraklar bende, eksik evrağınız var, onu gönderin dedi. Eksik evrağı daha önce gönderdiğimiz halde tekrar o memura gönderdik. İki gün sonra vizelerimiz hazırdı.
-
Merhaba benim bir sorum olacak bu konuda. Benim okulum Duisburg, kursum Essen, evimiz de Wuppertal yani bu durumda hangi yabancılar dairesine bağlıyız biz ve sizin nasıldı? Bir de burada belgelerim yabancılar dairesine ulaşmış falan diyorlar bunu nereden öğreniyoruz?inspector44 yazdı: ↑Çrş Mar 22, 2023 1:27 pm Merhaba, mail attıktan sonra 12-13 gün sonra şehrin yabancılar dairesindeki memur mail attı. Evraklar bende, eksik evrağınız var, onu gönderin dedi. Eksik evrağı daha önce gönderdiğimiz halde tekrar o memura gönderdik. İki gün sonra vizelerimiz hazırdı.
Merhaba, diger iki mail adresini biliyorum amainspector44 yazdı: ↑Çrş Mar 22, 2023 1:27 pm Merhaba, mail attıktan sonra 12-13 gün sonra şehrin yabancılar dairesindeki memur mail attı. Evraklar bende, eksik evrağınız var, onu gönderin dedi. Eksik evrağı daha önce gönderdiğimiz halde tekrar o memura gönderdik. İki gün sonra vizelerimiz hazırdı.
mailto:visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.de
Bu mail nereye ait acaba biliyor musunuz ?
Cunku digerlerine zaten mail attim
-
+49 228 9935850858 bu numarayı arayın. Dosyanızın nerde olduğunu söylüyorlar. Bizim ev okul aynı şehirde, sizin dosya nerdedir bilemiyorum.celinelita yazdı: ↑Çrş Mar 22, 2023 2:18 pm Merhaba benim bir sorum olacak bu konuda. Benim okulum Duisburg, kursum Essen, evimiz de Wuppertal yani bu durumda hangi yabancılar dairesine bağlıyız biz ve sizin nasıldı? Bir de burada belgelerim yabancılar dairesine ulaşmış falan diyorlar bunu nereden öğreniyoruz?
-
Bize buradan mail gelmişti, eşinizin vize süreci hakkında olumlu bildirim aldık, İkinizin vizesi de verilebilir diye.Ceydak yazdı: ↑Çrş Mar 22, 2023 2:23 pm Merhaba, diger iki mail adresini biliyorum ama
mailto:visa-processing@zentrale.auswaertiges-amt.de
Bu mail nereye ait acaba biliyor musunuz ?
Cunku digerlerine zaten mail attim![]()
Anladim cok tesekkur ederiminspector44 yazdı: ↑Çrş Mar 22, 2023 3:15 pm Bize buradan mail gelmişti, eşinizin vize süreci hakkında olumlu bildirim aldık, İkinizin vizesi de verilebilir diye.