Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yüksek Lisans + Oturum İzni + Aile Birleşimi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
olcay5347

Re: Yüksek Lisans + Oturum İzni + Aile Birleşimi

Mesaj gönderen olcay5347 » Sal Eki 01, 2024 8:54 pm

melldnc yazdı: Sal Eki 01, 2024 4:24 pm İnanmayacaksiniz ama benim eşimde hala gelemedi ve hala pasaportu Ankara konsoloslugunda avukatla iletişim halindeyiz ama sürekli bir bahane üretiyorlar bizim vazgecmemiz için en son yine eşime hala Almanya göçmen dairesinden olumlu yanıt alamiyoruz isterseniz başvuru sürecinizi bitirebiliriz diye mail attılar bir seneden fazladir olumlu yanıt beklerken bize vazgecmemiz icin bir seçenek sunuyorlar avukat iletişimde ama ona da aynı şekilde sürekli evrak yok evrak eksik diyorlar ve sürekli aynı belgeleri yeni tarihli isteyip oyaliyorlar şaka gibi hayatımızı mahvettiler
Merhaba,

Çok geçmiş olsun, resmen gitmememiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Hangi şehre gidecektiniz?
41F Eşli Başvuru - Münih
Başvuru tarihi: 25.04.2024
Randevu Atama: 05.05.2024
Evrak Teslimi: 05.06.2024
Başvuru sahibi vize geliş tarihi: 13.09.2024
Eş vize geliş tarihi: -

melldnc

Mesaj gönderen melldnc » Sal Eki 01, 2024 11:16 pm

olcay5347 yazdı: Sal Eki 01, 2024 8:54 pm Merhaba,

Çok geçmiş olsun, resmen gitmememiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Hangi şehre gidecektiniz?
Ben şuan almanyadayim eşimle beraber başvuru yaptık bana vize verdiler ona vermediler Bremen şartlı kabulüyle cloppenburga geldim burda bir dil okuluna gidiyorum 1 senedir ikinci oturum sürem geldi hala kocamın vizesi için bekliyoruz

optima999

Mesaj gönderen optima999 » Çrş Eki 02, 2024 2:53 am

Çok çok geçmiş olsun. Bu kadar da büyük rezalet görmedim, siz başvuralı 1.5 yıl oluyor sanırım? Avukat ne diyor peki, dava falan açamaz mısınız
melldnc yazdı: Sal Eki 01, 2024 4:24 pm İnanmayacaksiniz ama benim eşimde hala gelemedi ve hala pasaportu Ankara konsoloslugunda avukatla iletişim halindeyiz ama sürekli bir bahane üretiyorlar bizim vazgecmemiz için en son yine eşime hala Almanya göçmen dairesinden olumlu yanıt alamiyoruz isterseniz başvuru sürecinizi bitirebiliriz diye mail attılar bir seneden fazladir olumlu yanıt beklerken bize vazgecmemiz icin bir seçenek sunuyorlar avukat iletişimde ama ona da aynı şekilde sürekli evrak yok evrak eksik diyorlar ve sürekli aynı belgeleri yeni tarihli isteyip oyaliyorlar şaka gibi hayatımızı mahvettiler
41F eşli başvuru - Stuttgart
Başvuru tarihi - 11.07.23
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23
Başvuru sahibi pasaport teslim - 13.09.23
Ek evrak talebi - 16.02.24
Eş pasaport teslim - 20.05.24

melldnc

Mesaj gönderen melldnc » Çrş Eki 02, 2024 3:37 am

optima999 yazdı: Çrş Eki 02, 2024 2:53 am Çok çok geçmiş olsun. Bu kadar da büyük rezalet görmedim, siz başvuralı 1.5 yıl oluyor sanırım? Avukat ne diyor peki, dava falan açamaz mısınız
Teşekkür ederim. Evet aynen o kadar yıl oluyor dalga geçiyorlar resmen bizimle avukatın istediği bütün süreci tamamladım calismaya bile başladım ama ne yazık ki bulunduğum bölgede ki yabancılar dairesi öğrenciyken eşime ihtiyacim olmadığı kanaatindeler avukattanda sürekli saçma sapan belgeler isteyip süreci daha da oyaliyorlar resmen bize bu süreçten vazgeçin maili attılar vazgecmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar

bil5587

Mesaj gönderen bil5587 » Çrş Eki 02, 2024 9:36 am

Merhaba, bu mail gelen arkadaşlar bir öneri verebilir mi?
Eşimle beraber mi tek mi gitmek istediğimi soruyor.
Bir çocuğumuz da var
Önden gitsem onun işlemleri uzun sürer mi
Beraber istesem daha hızlı mi olur
Ne yapmalıyım
aynı maılı alanlar nası lcevap verdınız lutfen bugun cevap vermem gereklı

Sehr geehrte Damen und Herren,
wir benötigen zu Ihrem Antrag weitere Unterlagen.

Bitte legen Sie bis zum 31.10.2024 folgende Dokumente / Informationen vor:

Da das Familiennachzugsverfahren einige Zeit in Anspruch nehmen kann, bitten wir um Mitteilung, ob für Sie eine (vorzeitige) Ausreise aus der Türkei/ Einreise ins Bundesgebiet in Betracht kommt.
Bitte reichen Sie die Unterlagen gesammelt, in leserlicher Qualität und auf Deutsch / mit deutscher Übersetzung ein. Geben Sie Ihre Bearbeitungsnummer (BC-Nummer) an.

Übermittlung per E-Mail als PDF-Datei an visa-national@ista.auswaertiges-amt.de

Bitte übermitteln Sie die Unterlagen nur im Dateiformat PDF.

Gilt nur, wenn Sie mehr als 20 Seiten oder Originale einreichen möchten: die Unterlagen nicht per E-Mail, sondern in zweifacher Ausfertigung an der Pforte der Visastelle abgeben. Öffnungszeiten: Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11:00 Uhr sowie 13:00 – 15:00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07:15 – 11:00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen, aktuelle Informationen zu den Öffnungszeiten: www.tuerkei.diplo.de). Sie können auch jemanden damit beauftragen. Die Übermittlung auf dem Postweg ist möglich, führt aber erfahrungsgemäß zu einer erheblich längeren Bearbeitungsdauer; bitte sehen Sie davon ab.

Falls Sie die Unterlagen nicht rechtzeitig einreichen können, ist eine Fristverlängerung möglich. Melden Sie sich dafür zehn Tage vor Fristende bei visa-national@ista.auswaertiges-amt.de

Gesammelte Übermittlung

Bitte übermitteln Sie die Unterlagen gesammelt. Das heißt: Sie übermitteln sie uns erst, sobald Ihnen alle oben genannten Unterlagen vollständig vorliegen. Vereinzelt eingehende Unterlagen führen nicht zu einer schnelleren Bearbeitung, sondern zu Verzögerungen.

Ihr Reisepass

Abholung während unserer Öffnungszeiten (Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11.00 Uhr sowie 13.00 – 15.00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07.15 – 11.00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen). Bitte Ausweis zur Identitätskontrolle bereithalten. Kein Termin notwendig! Sollten Sie jemanden mit der Abholung beauftragen wollen, so muss diese Person einen eigenen Ausweis und eine schriftliche Vollmacht von Ihnen vorlegen. Für die Rückgabe Ihres Reisepasses ist keine Vollmacht notwendig. Bitte beachten Sie unsere Öffnungszeiten.

Merhaba, bu mail gelen arkadaşlar bir öneri verebilir mi
Eşimle beraber mi tek mi gitmek istediğimi soruyor
Bir çocuğumuz da var
Ne yapmalıyım

optima999

Mesaj gönderen optima999 » Çrş Eki 02, 2024 10:07 am

Önden gidip gitmemeniz süreci hızlandırmıyor.

Önden gidip eşinin vizesi aylarca gelmeyenler var. Tabi önden gidince kira sözleşmesi istemelerine karşın ev bulmanız daha rahat oluyor.

bil5587 yazdı: Çrş Eki 02, 2024 9:36 am Merhaba, bu mail gelen arkadaşlar bir öneri verebilir mi?
Eşimle beraber mi tek mi gitmek istediğimi soruyor.
Bir çocuğumuz da var
Ne yapmalıyım
aynı maılı alanlar nası lcevap verdınız lutfen bugun cevap vermem gereklı

Sehr geehrte Damen und Herren,
wir benötigen zu Ihrem Antrag weitere Unterlagen.

Bitte legen Sie bis zum 31.10.2024 folgende Dokumente / Informationen vor:

Da das Familiennachzugsverfahren einige Zeit in Anspruch nehmen kann, bitten wir um Mitteilung, ob für Sie eine (vorzeitige) Ausreise aus der Türkei/ Einreise ins Bundesgebiet in Betracht kommt.
Bitte reichen Sie die Unterlagen gesammelt, in leserlicher Qualität und auf Deutsch / mit deutscher Übersetzung ein. Geben Sie Ihre Bearbeitungsnummer (BC-Nummer) an.

Übermittlung per E-Mail als PDF-Datei an visa-national@ista.auswaertiges-amt.de

Bitte übermitteln Sie die Unterlagen nur im Dateiformat PDF.

Gilt nur, wenn Sie mehr als 20 Seiten oder Originale einreichen möchten: die Unterlagen nicht per E-Mail, sondern in zweifacher Ausfertigung an der Pforte der Visastelle abgeben. Öffnungszeiten: Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11:00 Uhr sowie 13:00 – 15:00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07:15 – 11:00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen, aktuelle Informationen zu den Öffnungszeiten: www.tuerkei.diplo.de). Sie können auch jemanden damit beauftragen. Die Übermittlung auf dem Postweg ist möglich, führt aber erfahrungsgemäß zu einer erheblich längeren Bearbeitungsdauer; bitte sehen Sie davon ab.

Falls Sie die Unterlagen nicht rechtzeitig einreichen können, ist eine Fristverlängerung möglich. Melden Sie sich dafür zehn Tage vor Fristende bei visa-national@ista.auswaertiges-amt.de

Gesammelte Übermittlung

Bitte übermitteln Sie die Unterlagen gesammelt. Das heißt: Sie übermitteln sie uns erst, sobald Ihnen alle oben genannten Unterlagen vollständig vorliegen. Vereinzelt eingehende Unterlagen führen nicht zu einer schnelleren Bearbeitung, sondern zu Verzögerungen.

Ihr Reisepass

Abholung während unserer Öffnungszeiten (Montag, Dienstag, Donnerstag: 07:15 – 11.00 Uhr sowie 13.00 – 15.00 Uhr, Mittwoch, Freitag: 07.15 – 11.00 Uhr, geschlossen am Wochenende und an Feiertagen). Bitte Ausweis zur Identitätskontrolle bereithalten. Kein Termin notwendig! Sollten Sie jemanden mit der Abholung beauftragen wollen, so muss diese Person einen eigenen Ausweis und eine schriftliche Vollmacht von Ihnen vorlegen. Für die Rückgabe Ihres Reisepasses ist keine Vollmacht notwendig. Bitte beachten Sie unsere Öffnungszeiten.

Merhaba, bu mail gelen arkadaşlar bir öneri verebilir mi
Eşimle beraber mi tek mi gitmek istediğimi soruyor
Bir çocuğumuz da var
Ne yapmalıyım
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23

bil5587

Mesaj gönderen bil5587 » Çrş Eki 02, 2024 11:01 am

optima999 yazdı: Çrş Eki 02, 2024 10:07 am Önden gidip gitmemeniz süreci hızlandırmıyor.

Önden gidip eşinin vizesi aylarca gelmeyenler var. Tabi önden gidince kira sözleşmesi istemelerine karşın ev bulmanız daha rahat oluyor.
cevabınız ıcın tesekkur ederım .
peki beraber gıtmek ıstıyorum dersem daha hızlı gelme ıhtımalı var mı tam tersıne ? oyle bır soylentı var gruplar arasında. kızım olmasa neyse de dondum kaldım cevap ta yazamıyorum.
30 ekıme kadar sure verı okulum. haftaya gıdıp gerı kalan derslerımmı turkıyede uzaktan alma sansım da var ara sıra gıderım almanyaya .
onden gıdecegım dersem pısman olur muyum acaba.

optima999

Mesaj gönderen optima999 » Çrş Eki 02, 2024 12:51 pm

Rica ederim. Yok. Ama çocuklu başvurular daha hızlı işleniyor sanki.

1 2 sayfa önce kendim gitmek istiyorum diyen birin tecrübelerini okuyabilirsniz, 1 yıl sürdü vizelerinin çıkması. Benim durumumda ise ben önden gittim 9 ay sürdü. Bunlar nadir örnekler tabi, sadece bu riskler var diye söylüyorum.

Ben önden gittim ve belirsiz bir süre için eşimin vizesini bekledik. Finansal ve psikolojik olarak çok çok yıpratıcıydı. Yine de size şunu yapın veya yapmayın diyemem, sadece kendimin ve gördüğüm tecrübeleri paylaşabilirm
bil5587 yazdı: Çrş Eki 02, 2024 11:01 am cevabınız ıcın tesekkur ederım .
peki beraber gıtmek ıstıyorum dersem daha hızlı gelme ıhtımalı var mı tam tersıne ? oyle bır soylentı var gruplar arasında. kızım olmasa neyse de dondum kaldım cevap ta yazamıyorum.
30 ekıme kadar sure verı okulum. haftaya gıdıp gerı kalan derslerımmı turkıyede uzaktan alma sansım da var ara sıra gıderım almanyaya .
onden gıdecegım dersem pısman olur muyum acaba.
Randevu atama - 02.08.23
Evrak teslimi - 11.08.23

so9q1907

Mesaj gönderen so9q1907 » Çrş Eki 02, 2024 4:13 pm

Merhaba. Şartlı kabullerde Dil kursu sonrası okul başlıyor. Eş li başvurularda Eş le beraber pasaportların gelmesini istersek dil kursu erteleme işlemleri nasıl ilerliyor.
1- Dil kursu ne kadar süre ertelenir.
2-Dil kursu sonrası Y.Lisans hangi dönemde başlar.

edmrshn

Mesaj gönderen edmrshn » Prş Eki 03, 2024 10:33 am

Merhaba herkese,

Bizim vizelerimiz çıktı giriş yaptık ekim ortası yabancılar dairesi görüşmelerimiz var. Sizlere bir sorum olacak. Ben ve eşim yazılımcıyız ve oradaki bir ise girene kadarki süreçte uzaktan kendi işlerimize devam ediyoruz. Şirketlerimziin buna onayı en başından beri vardı. Benzer durumda olanları bu başlık altında okuduğumu hatırlıyorum..

Yabancılar dairesine uzaktan Türkiye'ye çalıştığımı söyleyen bir evrak vermeli miyim? Vermesem bu bir sorun olur mu ya da verirsem benden herhangi bir vergi kesintisine sebep olur mu? Benzer durumu yaşayan kişiler eğer var ise aydınlatırsa sevinirim.

Maaşınızı Almanya'ya yine fintiba üzerinden mi yatırıyorsunuz?

hugu

Mesaj gönderen hugu » Cum Eki 04, 2024 12:00 am

hnkaya yazdı: Cum Eyl 27, 2024 7:57 pm Merhabalar, kusura bakmayin mesajinizi yeni gordum detayli bilgi vermek isterim. Biz avukat tuttuk, kendisi yanlis hatirlamiyorsam 20 Agustosta yabancilar dairesine gitti, orada esimin herhangi bir basvurusunun gorunmedigini belgelerin de onlarda olmadigini soylemisler (ben bahane oldugunu dusunuyorum, avukat kendisi de ozellikle aile birlesiminda sorumsuzluktan bu gibi belge kayiplarinin oldukca yaygin oldugunu soylemisti bu arada). Avukatimiz basvuru esnasinda ibraz ettigimiz tum belgeleri o gun tekrar elden teslim etmis. 10 eylul tarihinde tekrar gorusmeye gidecegini soyledi, gorusme sonucunda esimin basvurusunun yabancilar dairesi tarafindan onaylandigini, vize basim asamasina gectigi bilgisini verdi. Vizenin gelmesinin yaklasik 1-2 hafta surmesini bekledigini soylemisti, fakat o gunden beri hala bekliyoruz herhangi bir gelisme henuz yok. Bilgi alma amacli bir mail attik ama donus alamadik. Avukatimizla iletisim halindeyiz, halen bekliyoruz diyebilirim ama umuyorum ki biz artik sonuna geldik. Herhangi bir sorunuz olursa da avukat vs ile ilgili ayrintili sekilde bilgi verebilirim sonrasinda.
merhabalar surecinizin ilerlemesine sevindim hayirli olsun. vize geldiginde de buraya yazabilirseniz cok mutlu olurum