Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Yuksek Lisansla ilgili sorularim var

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
cawwwit
Mesajlar: 14
Kayıt: Pzr Nis 10, 2016 5:50 pm
İletişim:

Yuksek Lisansla ilgili sorularim var

Mesaj gönderen cawwwit » Pzr Nis 10, 2016 6:52 pm

Merhaba,
Ben sorularim icin buraya baslik actim umarim yanlis olmamistir.Siteyi yeni yeni takip etmeye basladim ve buradaki birbirine yardimci olmaya calisan herkese ve bu siteyi kuran ilgilenen herkese tesekkur etmek istiyorum.

Oncelikle ben Erciyes Universitesi\'nde Makine Muhendisligini bitirdim ve bitirir bitirmez ise girdim calisiyorum fakat ben hayallerimin pesinden gitmek icin Almanya\'da yuksek lisans egitimi almak istiyorum.Tabi istemeyle olmuyor ve bu yuzden hem isimde calisiyorum para biriktiriyorum hem ayni zamanda almanca kursuna gidiyorum.Planim aralik ayina kadar isimde calisip para biriktirmek ve bu sure zarfinda A2 seviyesine gelmek ve dsf veya testdaf a girip o seviyede oldugumu belgelemek istiyorum.

Gelelim sorularima;
Ben Almanya\'da dusseldorf bolgesinde ERASMUS yapmistim ve oradaki universiteden a1 belge almistim bu belgenin gecerliligi nedir ? Benim planima gore sartli kabul almak istiyorum not ortalamasi 2.50 olmasi isteniyor master icin fakat bizim bolumde 2.5 ustu bile cok zorken 2.65 olan ortalamamin bi yazinizda 2.7 ve 3.0 ortalamasi olanlarin sansinin oldugundan soz etmissiniz,benm sansim yokmu ? Benim planim olan uniden sartli kabul alip (mesela universite b2 istiyor ) almanyada b1 b2 dil egitimi alip master programina baslayabilirmiyim?

Belki diyeceksiniz ERASMUS u nasil yaptin dil olmadan diye,evet yaptim bende anlamadim dil bilmeden yapmistim :)

Schengen vizesi almistim,almanyadan oturma izni almistim,ingilterede dil egitimi icin vize almistim bunlarin benim Almanya da istedigim dil okulu vizesine katkisi olurmu ?

Erasmustayken dondurma satmistim peki ben sartli kabul icin gidersem ve calisma izni hic mi vermiyorlar? ( mastera gecince belli calisma izni veriyolarmis) Ve mastera baslarsam parttime fabrikada calismam benm egitim masraflarimi karsilayip hayatta kalirmiyim :)

cok uzun bir yazi oldu okuyup yardimci olursaniz cok sagolun :)umarim dogru yapiyorumdur

kendinize iyi bakin :lol

Cavit COBAN

guneys
Mesajlar: 69
Kayıt: Prş Mar 17, 2016 10:57 pm

Yuksek Lisansla ilgili sorularim var

Mesaj gönderen guneys » Pzr Nis 10, 2016 9:37 pm

Merhaba, master ogrencisi iken haftada 20 saatlik calisma izniniz olabiliyor ve standart islerde saatlik 8,5€ ucret ile calisabilirsiniz tabi bunlar kagit uzerindeki durumlar, daha saglikli bilgiyi calisan arkadaslar verebilir.

Ortalama konusunda da her okulun kriterleri farjli olabiliyor , not ortalamanizi Almanya universite sistemine donusumunu yapmaniz lazim oncelikle, "NC Numerus Clausus" basligini okuyabilirsiniz

Cevapla