Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

MOTİVASYON YAZISI ?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen ferze » Sal Ağu 08, 2017 1:45 am

ALMANYA KONSOLOSLUĞUNA
BU BELGEDE ALMANYADA ALMAK İSTEDİĞİM MASTER EĞİTİMİM İLE İLGİLİ MOTİVASYONUMU SİZLERE AKTARACAĞIM.
29.05.1990 TARİHİNDE ANKARADA DOĞDUM. SIRASIYLA İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSEYİ ANKARADA TAMAMLADIM. 2008 YILINDA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK LİSANS PROGRAMINA BAŞLADIM. 2010 YILINDA YÜKSEKOKUL ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ YAPTIM. TEMSİLCİSİ OLDUĞUM YÜKSEKOKUL İÇİN ALANIMIZLA İLGİLİ ÇEŞİTLİ KONFERANSLAR, SEMİNERLER VE ETKİNLİKLER DÜZENLEDİM. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERNEĞİ BAŞKANLIĞI YAPTIM 2011 YILINDA. BURADA ÖĞRENCİLERİN GENEL SORUNLARI,İSTEKLERİ VE TALEPLERİNİ GEREKLİ DEKANLIK VE REKTÖRLÜĞE İLETİP OKUL YÖNETİMİYLE BİRLİKTE İSTİŞARE EDEREK ÇÖZÜMLER SUNDUM. AYNI YILIN YAZ AYINDA SHERATON HOTEL AND CONVECTİON CENTER (ANKARA) DA SATIN ALMA DEPARTMANINDA 90 İŞ GÜNÜ STAJIMI YAPTIM. VE BU STAJ KARİYERİMİ NASIL ŞEKİLLENDİRMEM GEREKTİĞİNE IŞIK TUTTU.
ŞÖYLE Kİ; ŞİMDİYE KADAR ALMIŞ OLDUĞUM TEORİK DERSLERİN PRATİĞE DÖNÜŞMESİYLE İŞLETMECİLİĞİN TEMEL GEREKSİNİMLERİNİ, EKONOMİ YÖNETİMİNİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ, KAYNAK YÖNETİMİ GİBİ ALANLARDA PRATİK OLARAK NELERLE KARŞILACAĞIMI GÖRMÜŞ VE ÖĞRENMİŞ OLDUM. VE BU ALANLARDA DAHA İYİ EĞİTİMLER ALMAM GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM ÇÜNKÜ TÜRKİYE DE İYİ BİR İŞLETMECİ VE EKONOMİST OLMAK HAYALİM. TÜRKİYE DE İYİ BİR KARİYER SAHİBİ OLMAK İÇİN LİSANS DERECESİ ARTIK YETERLİ OLMUYOR. GLOBAL DÜNYA EKONOMİSİNDE VE İŞLETMELERİNDE BAŞARILI OLABİLMEK İÇİN SÜREKLİ OLARAK KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK DURUMUNDASINIZ. BU BAĞLAMDA KENDİSİNİ SÜREKLİ GELİŞTİRMEK VE İLERLEMEK İSTEYEN BİRİSİYİM. AYNI ZAMANDA TÜRKİYE DE AKADEMİK KARİYER YAPMAK İSTİYORUM. AMA ÖNCELİKLE YURTDIŞINDA MASTER EĞİTİMİ ALMAM GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM VE 2015 YILINDA MEZUN OLUNCA ALMANYADA MASTER YAPMAM GEREKTİĞİNE KARAR VERDİM. ÇÜNKÜ ALMANYADA KUZENLERİMİN OLMASI FARKLI BİR ÜLKEDE OLMANIN VERDİĞİ ADAPTASYON SÜRESİNİ KISALTIP EĞİTİMİME ODAKLANMAMI SAĞLAYACAKTIR.
GEREKLİ DİL BİLGİSİNİ ALABİLMEK İÇİN VE DSH SINAVINA HAZIRLIK OLAN FRANKFURTTA BİR DİL OKULUNA KAYIT OLARAK VİZE TALEBİYLE SİZE BAŞVURUDA BULUNDUM. MAALESEF HERHANGİ BİR OKULDAN ŞARTLI KABUL BELGEMİN OLMAYIŞI VE DİL EĞİTİMİMİ BURADAN ALABİLECEĞİM GEREKÇESİYLE VİZE TALEBİM REDEDİLDİ. BENDE HEMEN ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMALARINA BAŞLADIM VE CLAUSTHAL ÜNİVERSİTESİNE BAŞVURUDA BULUNDUM VE TEKNİK İŞLETME BÖLÜMÜNE KABUL EDİLDİM. BU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEMDEKİ EN ÖNEMLİ ETKEN ÜNİVERSİTENİN TEKNİK BİR OKUL OLMASINA RAĞMEN EKONOMİ ALANINDA DA BAŞARILAR GÖSTERİYOR OLMASI VE ÖĞRENCİLERİNE SUNDUKLARI STAJ VE PRATİK OLANAKLAR.


‘’Teknik İşletme alanında yüksek lisans programı, iş ve seçilen teknik alanda bir teknik uzmanlık seçerek geliştirmek için fırsat verir. Bu özel yeterlilik gelecekteki kariyerlerinde teknik açıdan yönetim kararları almasında ekonomistler düzeyinde olmasını sağlar.’’ BU İFADE ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEMDEKİ DİĞER BİR ÖNEMLİ ETKENDİR. ZİRA BENİM İSTEKLERİMLE ÖRTÜŞEN EĞİTİM ANLAYIŞINA SAHİP OLMALARI BENDE ÖZEL BİR İSTEK UYANDIRDI.BAŞVURUMUN KABUL EDİLMESİNDEN SONRA VİZEYE BAŞVURUDA BULUNDUM VE MAALESEF YİNE RED EDİLDİ. RED CEVABINI ALIR ALMAZ HALİ HAZIRDAKİ İNGİLİZCE KURSUNU BİTİRİP ALMANCA KURSUNA KAYIT OLDUM. İNGİLİZCE SEVİYEM B1 DÜZEYİNDEDİR. ALMANCA KURSUNU ESKİŞEHİR BEYAZ KALEM DİL KURSUNDA A1 VE A2 SEVİYELERİNİ TAMAMLAYARAK GOETHE A1 VE A2 SERTİFİKALARINI ALDIM. VİZEYİ ALMAMLA BERABER XXX İSİMLİ DİL KURSUNDA B1 SEVİYESİNDE DİL EĞİTİMİME BAŞLAYIP DSH SINAVINA HAZIRLANACAĞIM. AKABİNİNDE ÜNİVERSİTE YAŞAMIMI TAMAMLAYIP TÜRKİYE DE KARİYERİMİ DEVAM ETTİRECEĞİM. YÜKSEK LİSANSINI ALMANYADA TAMAMLAMIŞ 2 YABANCI DİLE SAHİP BİRİSİ OLARAK AKADEMİK KARİYERİMİ VE YANISIRA İŞ HAYATINA ÇOK İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIMA İNANCIM TAMDIR. ŞU ANA KADAR Kİ İŞ HAYATIMDA Kİ MÜDÜRLERİMİN VE ÖĞRETMENLERİMİN BANA BU KONUDA TEŞVİKTE BULUNMASI VE DESTEKLEMESİ DE MOTİVASYONUMU ARTTIRDI. TÜRKİYEDEKİ ÜNİVERSİTELERİN CLAUSTHAL ÜNİVERSİTESİNİ TANIMASI BENİM AKADEMİK ÇALIŞMALARIMIDA OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR. Sizlerin de zarif desteklerinizle, bu alandaki teorik ve pratik calismalarimi derinlestirmek istiyorum. Su bir gercek ki, ikinci yabanci dilim olarak Almancayi gelistirmek de kariyerim acisindan cok buyuk bir arti olacaktir. Suphesiz ki, Almancami, almanyada kolayca gelistirebilirim. Tanidiklar arasinda olmak; bana barinma, sosyal adaptasyon gibi bircok sorunu kolayca cozup calismalarima odaklanma firsati verecektir. Kuzenimin bana garantör olması da birçok konuda maddi sorunumun olmayacağının teminatıdır. Ülkenizde eğitim görmek konusundaki güçlü isteğimi sizlere gösterebildiğimi umut ediyorum. Bana ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim.

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen ferze » Sal Ağu 08, 2017 1:48 am

ARKADAŞLAR SİZCE MOTİVASYON YAZIM NASIL OLMUŞ ? İMLA VE YAZIM KURALLARINI BİR TARAFA BIRAKARAK :) FORUMDAKI BİR ARKADAŞIN YAZISINI ÇOK BEĞENİP BAZI KESİMLERİ ÇALDIĞIM DA DOĞRUDUR :) BU KONUDA BİLGİLİ ARKADAŞLARIN FİKİRLERİNE İHTİYACIM VAR.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39346
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen Physiker » Sal Ağu 08, 2017 11:08 am

ÇÜNKÜ ALMANYADA KUZENLERİMİN OLMASI FARKLI BİR ÜLKEDE OLMANIN VERDİĞİ ADAPTASYON SÜRESİNİ KISALTIP EĞİTİMİME ODAKLANMAMI SAĞLAYACAKTIR.

Cok iyi degil ama idare eder. Turizm ile tu claustal kabulü arasinda daha bilimsel baglanti kurmalisin. Ayrica yukardaki cümle direk red sebebi:) Direk Almanya da egitim alma sebebini buna baglaman olmamis.

BU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEMDEKİ EN ÖNEMLİ ETKEN ÜNİVERSİTENİN TEKNİK BİR OKUL OLMASINA RAĞMEN EKONOMİ ALANINDA DA BAŞARILAR GÖSTERİYOR OLMASI

Bununla ilgili kaynagin nedir diye sorarlarsa ne diyeceksin?
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen ferze » Sal Ağu 08, 2017 12:10 pm

Kaynak kısmı sıkıntılı tabi sallamasyon birşeyler yazdım:) bu kısımları doldurmak lazım orasını anlamış bulundum ama bu bilgilere nasıl ulaşabilirim onu bilmiyorum tabi! Isı kuzenlerime bağlamak değil de amacım 2 senedir neden almanyada okumak istediğimi kuzenlerimin olmasının bana faydalarını söylemek istedim. Orasını da düzeltmek gerekiyor o zaman.. biraz daha odaklanip Bir şeyler yazmaya çalışayım. Tüm fikirlere açığım bu arada :) teşekkür ederim gürkan bey..

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen ferze » Sal Ağu 08, 2017 5:13 pm

Şu şekilde düzeltme yaptım ama umarım olmuştur.

Almanya Konsolosluğuna
Sayın yetkili Bayan ve Baylar; size bu yazımda Almanyada neden master yapmak istediğimi aktarmak istiyorum. Öncelikle kendimi tanıtarak başlamak istiyorum. 29.05.1990 yılında Ankara da doğdum. Sırasıyla ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara da tamamladım. Lise yıllarında ‘’İyi bir İşletmeci’’ olmak gibi bir hayalim oldu ve bu bağlamda 2008 yılında Trakya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümüne başladım. İyi bir işletmeci de olması gerektiğini düşündüğüm özellikleri kendime misyon edindim ve bu konularda kendimi geliştirmeye başladım. 2010 yılında Trakya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölüm öğrenci temsilcisi seçildim. Üniversitemizde çeşitli konferans, seminer ve etkinlikler düzenledim. Bunlar arasında ‘’Genç Girişimciler, Turizm ve Ekonomi, Para durumu’’ gibi konferanslar yer almaktadır. Katılımcılar olarak ‘’ Genç İşadamları Derneği Başkanı Levent Özden, ETS Tur ve Atlas Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Doğuş Grubu Strateji Bölüm Başkanı Özlem Denizmen gibi isimler yer almıştır. Bu konferanslar ve üniversitede almış olduğum eğitimler sayesinde Turizmin sadece ‘’bacasız sanayi’’ anlayışından ötede olduğunu, ülke ekonomilerinin büyük pastalarından birisi olduğunu anladım. Turizm işletmecisi birisi olarak önce ‘’İyi bir işletmeci’’ olmak gerektiğini anlayarak master eğitimimi bu alanda almak istedim. 2011 yılında Trakya Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanı olarak görev aldım. Burada öğrencilerin genel sorunlarına üniversite yönetimiyle koordineli olarak çözümler sundum. 2011 yılının Haziran ve Eylül aylarını da kapsayan 90 iş günü stajımı Sheraton Hotel and Convection Center ( Ankara) da Satın Alma departmanında tamamladım. Ve bu staj kariyerimi nasıl ilerletmem gerektiğine ışık tuttu. Şöyle ki ; şimdiye kadar almış olduğum teorik derslerin pratikteki yansımasını görmüş oldum. İşletmeciliğin temel gereksinimleri, Ekonomi Yönetimi, Kaynak Yönetimi gibi alanlarda pratikte nelerle karşılaşabileceğimi ve sorunların çözümlerinin nasıl olması gerektiğini pratik ettim. Şartlı kabul alabileceğim üniversiteleri araştırırken de bu konulara ağırlık verdim. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan mezun birisi olarak alacağım master programınında uygulamalı olması, pratiğe eğilimli bir eğitim anlayışı olması gerektiğine karar verdim ve bu bağlamda araştırmalarda bulundum. Clausthal üniversitesi de Almanyanın bu konuda önde gelen üniversitelerinden olması, öğrencilerinin %30unun uluslar arası öğrenci olması, dünyanın başarılı üniversiteleri arasında sürekli yükselişte olması, kentin tam bir öğrenci kenti olması ve akademisyen kadrosunun öğrencilere yakından ilgi göstermesi( öğretim görevlisi/öğrenci sayısı 1e 9 oranında şu an) benim Clausthalde öğrenci olmam gerektiğine ikna etti. ‘’Teknik İşletme alanında yüksek lisans programı, iş ve seçilen teknik alanda bir teknik uzmanlık seçerek geliştirmek için fırsat verir. Bu özel yeterlilik gelecekteki kariyerlerinde teknik açıdan yönetim kararları almasında ekonomistler düzeyinde olmasını sağlar.’’ İfadesi de benim Clausthal üniversitesinin bir parçası olmam gerektiğine ve bu bölümü seçmemi sağladı. Zira üniversitenin eğitim anlayışı ve öğrencilerine vaatleri benim beklenti ve isteklerimle örtüşmesi benim için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu.
2015 yılında mezun olunca önce dil öğrenmem gerektiği için Frankfurtta bir dil kursuna kayıt olarak vize talebinde bulundum ve red edildim. Daha sonra şartlı kabul alarak tekrar başvuruda bulundum ve maalesef yine red edildim. Red gerekçesinde sunmuş olduğunuz temel dil bilgisini Türkiye de alabileceğimi belirtmiştiniz. Bende yaşadığım Eskişehir ilinde Beyaz Kalem Dil okuluna kayıt olarak A1 ve A2 eğitimlerimi tamamladım. İngilizce seviyemin de B1 düzeyinde olduğunu belirtmek isterim. Goethe Alman Kültür Merkezinden A1 ve A2 sertifikalarımı aldım. Ve şu anda B1 seviyesine kendim çalışarak devam ediyorum. Vizemi alıp B1 seviyesini Almanyada tamamlamak istiyorum. Devamında DSH sınavını vererek master eğitimime başlamak istiyorum. Eğitimim tamamladıktan sonra Türkiye de hem akademik kariyer hem de iş hayatında çok başarılı birisi olarak başlamak istiyorum. Şu ana kadar çalıştığım kurumlardaki müdürlerimin ve öğretmenlerimin beni bu konuda desteklemesi beni ayrıca motive etti. Almanya’nın eğitim konusundaki prestijli konumu ve başarıları benim Almanya da eğitim almam gerektiği konusunda ikna etti. Zira Almancanın 2. Yabancı dil bilgim olması, ülkemize gelen turistlerin büyük çoğunluğunu oluşturmaları, Almancanın Avrupa da en çok konuşulan diller arasında olması, ekonomi ve işletme yönetimin de ki üniversitelerin sunmuş oldukları eğitim benim için en önemli etkenlerdendir. Türkiye de iyi bir kariyer sahibi olmak için artık lisansüstü eğtimler almalı ve daha çok yabancı dil bilgisi gerekmektedir. Bu bağlamda kendimi daha çok geliştirebileceğim, ülkedeki 2. Yabancı dil olarak Almancanın yoğun olarak talep edilmesi, büyük otel işletmelerinin ve turizm şirketlerinin Almanya pazarına olan ilgisi, yine bu şirketlerin işletme yönetimi ve ekonomi bilimi konusundaki nitelikli personel arayışı beni bu eğitimleri Almanya da almak konusunda motive etmiş oldu. Eğitimim boyunca bütün masraflarımı garatörüm karşılayacaktır.
Sizlerin de zarif desteklerinizle, bu alandaki teorik ve pratik çalışmalarımı derinleştirmek istiyorum. Şu bir gerçek ki, ikinci yabancı dilim olarak Almanca yı geliştirmek de kariyerim açısından çok büyük bir artı olacaktır. Şüphesiz ki, Almancamı, Almanya da kolayca geliştirebilirim. Tanıdıklar arasında olmak; bana barınma, sosyal adaptasyon gibi birçok sorunu kolayca çözüp eğitimime odaklanma fırsatı verecektir. Kuzenimin bana garantör olması da birçok konuda maddi sorunumun olmayacağının teminatıdır. Ülkenizde eğitim görmek konusundaki güçlü isteğimi sizlere gösterebildiğimi umut ediyorum. Bana ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim.

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen duisburger » Sal Ağu 08, 2017 9:33 pm

Sirayla ilkokul, ortaokul ve liseyi tamamladim:) Bence bunu da silmelisin.

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen duisburger » Sal Ağu 08, 2017 9:35 pm

duisburger yazdı: Sal Ağu 08, 2017 9:33 pm Sirayla ilkokul, ortaokul ve liseyi tamamladim:) Bence bunu da silmelisin. Onun disinda ilkine göre cok daha iyi.

ferze
Mesajlar: 72
Kayıt: Prş Haz 30, 2016 9:22 pm

Re: MOTİVASYON YAZISI ?

Mesaj gönderen ferze » Sal Ağu 08, 2017 10:07 pm

Gerçekten yaa ne saçma:) insan böyle özenerek birşeyler yazmaya çalışırken saçmalama ihtimali oluyormuş:)

Cevapla